Nieuws uit het verleden

Deze pagina wordt niet meer ge-update. U kunt nog wel terugkijken naar incidenten van het jaar 2018 en ouder.

—————————————————————————–

2018

—————————————————————————–

—————————————————————————–

NOVEMBER

—————————————————————————–

MAANDAG 5 NOVEMBER

Onwelwording veroorzaakt eenzijdig ongeval

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een persoon die maandagavond op de Hoenzadrielsedijk in Hoenzadriel reed is onwel geworden achter het stuur. Hierbij raakte de auto in de berm en kwam tot stilstand tegen een hek.

Door omstanders is de persoon meteen uit het voertuig gehaald en is er begonnen met reanimatie. Alle hulpdiensten waren aanrijdend, waarna het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd is. Helaas mocht alle hulp niet meer baten en is de persoon later overleden.

—————————————————————————–

OKTOBER

—————————————————————————–

ZONDAG 21 OKTOBER

Opnieuw dodelijk ongeval

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Na ons laatste nieuwsbericht 10 dagen terug, met een dode bij een ongeval in Hedel was het zondagavond opnieuw raak, ditmaal in Heerewaarden. Een eenzijdig ongeval heeft aan 1 persoon het leven gekost.

Hulp van omstanders, ambulance, traumaheli, politie & brandweer mocht niet meer baten.

Het ongeval gebeurde op de v. Heemstraweg in Heerewaarden, thv van de rotonde met de Variksestraat. De auto komende vanuit Sluis St. Andries is met volle vaart tegen de paal op de rotonde geknald. De toedracht is niet bekend, de politie (VOA) heeft ter plaatse onderzoek verricht.

—————————————————————————–

DONDERDAG 11 OKTOBER

Dodelijk ongeval

Foto: Jurgen Versteeg/Meesters Multimedia

Bij een eenzijdig ongeval op de Inktfordseweg t.h.v. de Lucht langs de A2 in Bruchem is een dode gevallen. De auto zou over de kop zijn gegaan en in de sloot terecht zijn gekomen. Verdere info en de toedracht van het ongeval zijn niet bekend.

Posten Kerkdriel & Hedel kwamen ter plaatse bij het ongeval.

—————————————————————————–

SEPTEMBER

—————————————————————————–

DONDERDAG 13 SEPTEMBER

2-tal meldingen deze middag

Foto’s: Marco Verhoeven

2 voertuigen kwamen op de Hamstraat in Velddriel met elkaar in botsing op een gevaarlijk kruispunt. Gelukkig vielen er geen gewonden en kwam de brandweer voor controle van de voertuigen. Zoals op de foto is te zien lagen ze er beide niet al te fraai bij, 1 op zijn kant en 1 in de sloot.

De 2e melding iets tegen 4e was een autobrand. Op de parkeerplaats bij de Lidl (Gasthuisplein) in Kerkdriel. Bij aankomst was de brand al geblust en kwam ook hier de brandweer nog even voor nacontrole.

—————————————————————————–

AUGUSTUS

—————————————————————————–

VRIJDAG 24 AUGUSTUS

Uitslaande chaletbrandFoto: Tim Aaldering

Op camping Maaszicht aan de Maasbandijk in Kerkdriel is vrijdagavond laat een brand uitgebroken in een chalet. Bij aankomst van de brandweer was deze al uitslaand en niet meer te redden, er was op het moment van de brand niemand aanwezig.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt nog onderzocht, de brandweer heeft kunnen voorkomen dat naastgelegen chalets ook in brand vlogen, wel is er enige schade.

Er werd door de meldkamer meteen middel gemaakt, een standaard protocol op campings. Posten Zaltbommel & Maasdriel-Oost bestreden het vuur.

—————————————————————————–

WOENSDAG 22 AUGUSTUS

Update meldingen

Voertuigbrand Hogewaard

Rond 19.00 woensdagavond kwam er een melding binnen van een voertuigbrand aan de Hogewaard in Heerewaarden. Een land-/bouwvoertuig (machine) had vlam gevat door nog onbekende oorzaak. Een kleine brand, de mannen zijn nog wel even bezig geweest met de afhandeling ervan.

Afgaan melder

Dinsdagochtend kwam er een melding binnen waarbij een alarm werd gehoord in een woning aan de Beatrixstraat in Kerkdriel. Post Oost ging er heen, en bij nader onderzoek betrof dit een brandmelder. Er was niks aan de hand gelukkig, en iedereen kon snel weer huiswaarts.

Brandgerucht

Zondagavond kwam er op de meldkamer een telefoontje binnen dat er een alarm was te horen, en een sterke brandlucht waarneembaar was rond de Julianaweg in Rossum. Hierop gingen we op onderzoek uit en zijn er verschillende straten bezocht. Er werd nergens wat aangetroffen, waar de brandlucht vandaan kwam is niet duidelijk.

Ongeval Heemstraweg

Zondagmiddag omstreeks 16.30 gebeurde er een ongeval op de v. Heemstraweg nabij de Steenfabriek in Rossum. Hierop waren de politie en ambulance aanrijdend. Zo ook wij met de TS mochten voor assistentie ter plaatse gaan, er bleek niemand bekneld te zitten. Wij waren dan ook zo weer weg, waarna de politie het afhandelde.

Het betrof 3 personenauto’s waarbij de voorste in een noodremming ging door mogelijk een grote vallende tak, van een boom pal boven de weg. Mogelijk is door de droogte van afgelopen tijd een flink aantal bomen verzwakt geraakt. 2 personen werden ter plaatse nagekeken in de ambulance, verder is er niks bekend over gewonden.

—————————————————————————–

DONDERDAG 9 AUGUSTUS

Kleine brand in schuur

Net voor middernacht mocht post Oost naar een schuurbrand, pal achter woningen in de Kromsteeg in Kerkdriel. Er stonden een aantal pallets in brand, dit is pas later ontdekt toen de brand al enige tijd woedde.

Bij aankomst van de 1e TS, is er opgeschaald naar middelbrand. Vanwege het feit dat er veel rook was en de schuur dichtbij aangrenzende woningen stond. Bij een binnenaanval met hogedruk is de brand snel gedoofd en viel het uiteindelijk mee.

—————————————————————————–

JULI

—————————————————————————–

DINSDAG 17 JULI

Zeer grote brand Zaltbommel

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Door een vrachtwagen die binnen in de hal stond en in brand vloog is veel schade ontstaan in een bedrijfspand op het v. Voordenpark in Zaltbommel. Dinsdag rond de klok van 6 uur stegen dikke rookwolken op vlak naast de A2, waardoor vele automobilisten 112 belden en foto’s plaatsten op Twitter en Facebook.

Het pand zat in een ‘groot complex’ met meerdere bedrijven. Gelukkig is de brand beperkt gebleven tot 1 bedrijf, de omliggende panden zullen wel rook en waterschade hebben.

Post Oost was ook opgeroepen en mochten met de TS ook naar de brand, het vuur was gelukkig snel onder controle en de rookwolken werden snel minder. Rond 22.00 was iedereen weer terug op de post.

—————————————————————————–

MAANDAG 2 JULI

Kantine voetbalvereniging HRC’14 Rossum verwoestFoto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Door een uitslaande brand zijn de kantine en kleedkamers van de Rossumse voetbalvereniging maandagavond laat verwoest. Toen de brandweer aankwam was het vuur al uitslaand en viel er weinig meer aan te doen.

Er was niemand in het pand aanwezig.

Post Oost en Zaltbommel, samen met de hoogwerker uit Waardenburg hadden de brand snel onder controle.

De politie onderzoekt de brand samen met team-brandonderzoek wat de mogelijke oorzaak kan zijn.

—————————————————————————–

JUNI

—————————————————————————–

VRIJDAG 1 JUNI

Brand in parkeergarage Kerkdriel

 

Een OMS-melding die vaak loos is, bleek dit keer al snel echt te zijn. Een brandje in een kelderbox in de parkeergarage Delkant, deze boxen zijn voor de bewoners die er boven wonen.

Beide wagens van post Oost spoedde zich richting de Gasthuisstraat in Kerkdriel (middelbrand). Ook de hoogwerker kwam ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen. Na een snelle daadkrachtige inzet was het brandmeester en werd er geventileerd. Het winkelcentrum erboven werd enige tijd ontruimd.

De oorzaak was hoogstwaarschijnlijk kortsluiting.

Daarna mochten de mannen van de 5331 (de 1e auto) nog door naar een nieuwe melding een stukje verderop in de Kerkstraat, voor een prio 2, vreemde lucht. Er werd niks gemeten en rond 16.15 waren ze weer terug op de post.

—————————————————————————–

MEI

—————————————————————————–

MAANDAG 28 MEI

Ongeval met 2 vrachtwagens A2

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een ongeval maandagochtend even na half 7, zorgde voor een verkeerschaos op de A2 en alle aansluitende wegen. 1 vrachtwagen klapte op een andere vrachtwagen bij Zaltbommel, net voor de toerit.

Waarbij de meldkamer meteen opschaalde naar middel ongeval, en dus ook wij (post Oost) naar het incident moesten met spoed. Samen met post West en de HV uit Zaltbommel. 1 persoon zat bekneld en is bevrijdt door de brandweer, deze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Lange files waren het gevolg, de VOA kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. 2 banen bleven urenlang dicht richting Utrecht, waarbij de file(s) maar moeizaam oploste aan beide kanten.

—————————————————————————–

VRIJDAG 11 MEI

Eenzijdig (zwaar) ongeval Rossum

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een ernstig ongeval vanavond net na 21.30. Een auto met 3 jonge mannen kwam frontaal tegen een boom aan, op de N322 thv de steenfabriek in Rossum.

Vele hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder de beide TS-en van post Oost (middel ongeval), HV uit Zaltbommel, 4 ambulances, 2 traumaheli’s en uiteraard veel politie-inzet.

Alle 3 zaten bekneld en moesten worden bevrijdt. 2 personen waren er ernstig aan toe, over de precieze toestand en verwondingen doen wij nooit mededelingen.

Over de oorzaak is nog niks bekend, de VOA onderzocht het ongeval waardoor de weg nog urenlang afgesloten is geweest.

—————————————————————————–

WOENSDAG 2 MEI

Gaslek op oefenterrein brandweer

Foto: Brandweer Maasdriel-Oost

Woensdagavond rond half 8 was er een gaslek op het oefenterrein van post Oost aan de Steenbeemdstraat in Kerkdriel.

Waarbij de mannen dus met het naar de kazerne komen toen de pieper ging gelijk op de juiste plaats waren. De politie en brandweer hadden uit veiligheid het gedeelte langs de kazerne afgezet, waaronder de drukke N831-Provincialeweg. Waar er nog een 2-tal boetes zijn uitgedeeld, vanwege het negeren van de afzettingen.

Liander kwam ter plaatse en sloten de leiding af waarna het gevaar geweken was en de wegen rondom de kazerne weer open konden.

De cursus die gegeven werd deze avond op kazerne Oost, is vanwege het lek verhuisd naar de kazerne West in Hedel.

Rond 21.00 was alles weer veilig.

—————————————————————————–

WOENSDAG 2 MEI

Kind van eilandje gered

Foto: Jurgen Versteeg/Meesters Multimedia

Woensdagmiddag was een kind aan het spelen aan een aftakking van de waal in Brakel. Het bootje waarmee die op het water was gegaan naar de overkant, waar een eilandje was, dreef af. Waardoor de jongen van 10 vast zat op het eiland.

De hulp van de brandweer werd ingeroepen en met onze boot/reddingsplank kwam de jongen weer veilig terug naar de goede kant op het droge.

—————————————————————————–

APRIL

—————————————————————————–

ZONDAG 29 APRIL

Veulen gered uit sloot

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Rond 2.30 in de nacht naar zondag is er een veulentje gered uit een sloot aan de Hoorzik in Kerkdriel.

De TS en boot van post Oost gingen er heen, en vrij snel was het jong weer aan wal geholpen, en kon het weer snel wat opwarmen en tot rust komen.

—————————————————————————–

ZATERDAG 28 APRIL

Maasdriel-Oost wederom door naar volgende ronde

Foto’s: Tim Aaldering

Post Maasdriel-Oost heeft in het Drentse Zuid-Laren (vlakbij Assen) opnieuw een super prestatie geleverd, ze werden met de ploeg opnieuw een hele mooie 2e. Wat betekent dat ze een ronde verder zijn, ditmaal is de vaardigheidstoets 22 juni in Zaanstad.

Post Neerijnen-West werd 1e. Waarbij opnieuw 2 posten van Gelderland-Zuid door zijn!

—————————————————————————–

ZATERDAG 21 APRIL

Maasdriel-Oost 1e bij wedstrijden Dronten

Foto’s: Tim Aaldering

Post Maasdriel-Oost heeft in Dronten (Flevoland) de wedstrijd op de 112 baan gewonnen. Deze vaardigheidstoets werd door 10 teams gedaan waar elk korps zocht naar de top 3 om een ronde door te gaan. Met goud is post Oost zeker van de volgende ronde, en de beste zijn is altijd super!

Melding bedrijfsongeval met brand in de afzuiging, en een persoon die bekneld zat onder een metalen plaat. Daarbij was er ook nog een andere persoon die was geëlektrocuteerd en in een bak op een heftruck lag. Dat waren de uitdagingen van de ploeg die ze moesten oplossen. De inzet verliep bijzonder goed en het werd beloond met een prachtige 1e plaats. Vlak voor post Scherpenzeel, die op 2 eindigde.

Vandaag werd post Zaltbommel ook 2e op een andere wedstrijd in Olst. Die ook een ronde verder zijn. De Bommelerwaard is vandaag weer goed vertegenwoordigd in het land. Top gedaan mannen!

Zaterdag 28 april is voor post Oost de vervolgwedstrijd al, de 2e ronde. Ditmaal in het verre noorden (Zuidlaren).

—————————————————————————–

DINSDAG 17 APRIL

Woningbrand Kruidenlaan

Foto: Marco Verhoeven

Dinsdagmiddag even na 5u mocht Maasdriel-Oost eruit voor een woningbrand aan de Kruidenlaan in Kerkdriel. Het betrof een appartement. In eerste instantie werd gedacht dat er mogelijk nog een persoon binnen zou zijn, dit bleek niet het geval. Daardoor was er opgeschaald naar middel en kwam er een ambulance, evenals de OvDG.

Eenmaal ter plaatse bleek er vooral op balkon wat rookontwikkeling te zijn, binnen was weinig aan de hand. Wel is er een hond naar buiten gebracht door de mannen. Na een snelle en korte inzet waren alle eenheden weer retour.

—————————————————————————–

MAANDAG 16 APRIL

Man valt 5 meter naar beneden

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Maandagochtend iets na 9e valt een man die aan het werk was in de kerk van Velddriel 5m naar beneden. De man was binnen aan het werk in de toren, door nog onbekende oorzaak viel de man. Hij lag op een verdieping in de toren, gelukkig aanspreekbaar, maar erg moeilijk te verplaatsen was.

Brandweer, ambulance, politie, en korte tijd ook een traumaheli waren ter plaatse. Het MMT-heli personeel heeft niet in actie hoeven komen en vloog al vrij snel weer naar een nieuwe melding.

Intussen was een hoogtereddingsteam uit Rotterdam onderweg naar de kerk, om de man uit de toren te kunnen halen. Dit team is gespecialiseerd in het werken op hoogte en bijzondere objecten zoals windmolens en kerken. Onze TS en de hoogwerker verleende assistentie. Na een klein uurtje was het team ter plaatse en toen was de man vrij snel via de hoogwerker naar beneden gebracht.

De oorzaak van de val wordt onderzocht door de inspectie, over de verwondingen van de persoon is verder niks bekend.

—————————————————————————–

VRIJDAG 13 APRIL

Brand in magnetron Leyenstein

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Bij een zelfstandig appartement op de 3e verdieping van woonzorgcomplex de Leyenstein in Kerkdriel is vrijdagavond brand uitgebroken.

De boosdoener was een magnetron, waarbij het misging. Wat vooral rook veroorzaakte. Waarbij een aantal mensen ter controle door de ambulance zijn nagekeken die rook hadden ingeademd. Ook een traumaheli kwam uit voorzorg ter plaatse.

Er waren vele hulpdiensten gealarmeerd en ter plaatse gekomen, wat standaard is bij een woonzorgcomplex als deze. De brandweer was snel ter plaatse met 2 wagens van post Oost en een hoogwerker van Neerijnen-West. + meerdere ambulances, traumaheli, politie, OvD & OvDG.

Na een korte inzet keerde de rust weer terug.

—————————————————————————–

JANUARI

—————————————————————————–

DONDERDAG 18 JANUARI

Zeer zware windstoten zorgen voor overlast

Melding Steenbeemdstraat (naast kazerne)

De eerste melding was iets voor 9.00, toen de zware windstoten (110-120 km/u) net begonnen in onze regio. Er brak een boom precies naast de kazerne, wat dan ook snel weer klaar was.

Een echte urgente melding kwam binnen rond 9.30, een schipper op de Maas bij Well was overboord gegaan. Onze boot mocht met spoed ter plaatse. Gelukkig bleek onderweg naar het incident dat de schipper er op eigen kracht is kunnen uitkomen, en inmiddels al bij omstanders onder een warme douche stond. Hierbij kon iedereen weer terug, op naar de volgende melding.. want die was er snel weer..

Een dak/geveldeel van een deels houten schuur in de Molenstraat in Hurwenen was door de felle windstoten naar beneden gekomen.

 

melding Molenstraat Hurwenen

Meteen daarna was er een boom bovenop een auto terecht gekomen aan de Oude Weistraat in Velddriel. De bestuurster kwam met de schrik vrij, van de auto is weinig meer over.

melding Oude Weistraat (boom op auto)

Met het wegrijden aldaar, was er een andere boom deels op de weg terecht gekomen. De mannen hadden binnen no-time deze takken/boom aan de kant van de weg.

Even terug op de kazerne mochten we doorgaan naar de Sint Annatroonstraat in Kerkdriel waar een boom omviel, deels bovenop een woonhuis/garage.

melding Sint Annatroonstraat (boom op woonhuis)

Met het wegrijden aldaar, mocht er opnieuw doorgereden worden naar het Binnenquartier in Kerkdriel. Enkele gevelplaten op het dak van het appartementencomplex waren losgekomen en lagen beneden. Inmiddels was de wind fors in kracht afgenomen rond het middaguur.

Een kleine boom in een woonwijk in Kerkdriel (Kloppenland) stond op vallen. Deze was snel gesnoeid.

melding Kloppenland Kerkdriel

In de Gasthuisstraat (ook een app. complex), waren op meerdere plekken dakpannen naar beneden gekomen door de wind. Wat voor gevaar zorgde, aangezien het boven een winkelcentrum is. Deze is dan ook ruim afgezet, aangezien er vele mensen onderlangs lopen.

melding Gasthuisstraat Kerkdriel

De laatste storm-melding rond 2e was in de Teisterbandstraat, bij het Driels Museum.  Waar er dakpannen/gevelplaten loslieten. Hier hebben de mannen ruim 3 uur gestaan, aangezien ze hulp nodig hadden van de hoogwerker uit Waardenburg. Deze had het erg druk, waardoor we in de wachtrij stonden.

  

melding Teisterbandstraat Kerkdriel (Driels Museum)

Om 17.30 waren alle mannen van post Oost weer terug en konden ze na een lange dag eindelijk weer veilig huiswaarts.

—————————————————————————–

ZONDAG 14 JANUARI

Grote brand legt woningen in as

Foto’s: Tim Aaldering

Rond 2.00 in de nacht naar zondag brak er een brand uit in de Voorstraat in Velddriel. In een van de woningen op de bovenste verdieping, dit sloeg ook over naar het naastgelegen pand waar een heel gezin abrupt het huis uit moest vanwege gevaar dat het zou overslaan. Dit bleek helaas waarheid te worden en heeft de hele bovenverdieping in de as gelegd. Ook beneden is enorm veel schade door het vele water en roet.

Korpsen Maasdriel-West, Zaltbommel, Neerijnen-West & Tiel kwamen ook naar ons gebied om deze (zeer) grote brand te bestrijden.

Er vielen geen gewonden. Tot een uur of 1 is de brandweer bezig geweest. Waarna de politie begonnen is met het ruimen van 2 hennepkwekerijen die in het pand zaten waar de brand begon. Of dit ook de oorzaak is, wat voor de hand ligt, zal moeten blijken na onderzoek van de politie.

De brandweer mocht vrijwel meteen weer terug voor nabluswerkzaamheden, waar ze tot na 7e in de avond hebben gestaan. Door middel van een kraan is er goed nageblust, waar vooral in de spouw nog wat vuur zat.

—————————————————————————–

WOENSDAG 3 JANUARI

Stormschade

Foto: Tim Aaldering

De woensdag begon zeer onstuimig met een westerstorm, vooral de zware windstoten zorgden voor overlast. Bij ons was het niet zo druk met stormschade meldingen. De enige die we hadden was in de ochtend waarbij een boom dwars over straat lag en die blokkeerde. Dit was aan de Bussenerweg in Kerkdriel, een doodlopend straatje.

Melding woningbrand

In de middag moesten de mannen nog naar een melding in Velddriel, aan de Pastoor Wassenbergstraat. Er kwam rook uit de kruipruimte.

Gelukkig was verdere opschaling niet nodig, en bleef de schade beperkt. Wel is de kruipruimte nog leeggepompt die vol water stond.

—————————————————————————–

MAANDAG 1  JANUARI

De jaarwisseling voor post Oost was niet echt druk, maar de meldingen die er kwamen, waren bijna allemaal spoed-meldingen, wat het weer uniek maakt. De eerste (avond)melding kwam rond 20.15 binnen. Melding van een woningbrand in Hoenzadriel, gelukkig bleek bij het ter plaatse komen het om een zeer klein beginnend brandje te gaan, binnen in een leegstaand pand. Dit was dan ook snel geblust en konden de mannen weer retour.

Foto’s: Kruidenlaan, woningbrand

Net iets voor 10e kwam er opnieuw een melding binnen van een woningbrand aan de Kruidenlaan in Kerkdriel. Ditmaal was het wel raak, een slaapkamerbrand, met een mogelijk matras/kussen wat vlam had gevat. Door een omstander die rook uit de woning zag komen, is er snel kunnen handelen door de brandweer. Wel is de woning fors aangetast door de rook. Ter controle is er nog een ambulance gekomen voor de bewoner die rook had ingeademd.

Na een klein uurtje kon de brandweer huiswaarts.

Bij het eerste onderzoek door de politie ontstond het vermoeden dat er vuurwerk door het raam was gegooid, waarbij de brand is ontstaan. De politie heeft op basis van getuigenverklaringen een minderjarige jongen aangehouden.

Foto: caravan in brand Zandstraat

Dit bleek niet voor lang, want er kwam meteen een nieuwe prio 1 melding binnen, dit keer stond er een caravan in brand aan de Zandstraat in Kerkdriel. Vlak aan de maas.

Melding 4 was net na middernacht, rond 0.30. Een heg stond in lichterlaaie in de Elzenstraat te Kerkdriel. Mogelijk door vuurwerk wat er in terecht kwam. Wederom met spoed gingen de mannen van Oost er op af en was ook dit brandje weer snel geblust.

Na de 4 spoedmeldingen, was er toch nog een normaal vuurwerkbrandje (prio 2, zonder spoed). Een paar kerstbomen op het Mgr. Zwijsenplein waren in brand gestoken. Na korte blussing was het weer geklaard.

De laatste melding van de nacht was weer een spoedje (rond 2.30). Mensen die er langs reden, vlakbij de Veilingweg in Velddriel, zagen mogelijk vuur en meldde dat er een boerderij/bedrijf in brand zou staan. De mannen van Oost, en post Zaltbommel werden met spoed erheen gestuurd. Gelukkig bleek er niks aan de hand te zijn, het bleek te gaan om stoken op eigen terrein, wat leek alsof het gebouw in brand stond. Na een korte controle aldaar waren de mannen nu echt klaar en konden ze hun bedje op gaan zoeken.


2017

—————————————————————————–

—————————————————————————–

DECEMBER

—————————————————————————–

ZONDAG 24 DECEMBER

Vuurwerk boosdoener brandje in rioolput

Foto: Mandy Trum

Zondagmiddag waren er een paar harde knallen te horen rond het plein in Kerkdriel, de tijd van het vuurwerk is weer aangebroken. Door baldadigheid is er naar alle waarschijnlijkheid vuurwerk in een rioolput gegooid in het steegje bij de Gasthuisstraat naar de Kerkstraat.

Dit is door bladeren en wat rotzooi (mogelijk een brandbare vloeistof) gaan branden van binnenuit, waarbij vooral veel rookoverlast was voor omwonenden die er boven wonen. Na anderhalf uur keerde de brandweer weer terug, omdat het lastig bijkomen is, omdat het onder de grond zit.

Een bedrijf van de riolering kwam nog voor evt nacontrole, spoelen.

—————————————————————————–

VRIJDAG 15 DECEMBER

Vrachtwagen vol met drugsafval in brand

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

In het dorpje Alem, onder aan de dijk thv. Sint Odradastraat is vrijdagavond omstreeks 22.30 een vrachtwagen grotendeels uitgebrand. Deze zat vol met vaten van drugsafval. Hoe de vrachtwagen daar terecht is gekomen, en of er opzet in het spel is onderzoekt de politie, waar wij verder geen berichtgeving over doen.

In het hele jaar 2017 zijn er veel dumpingen van drugsafval in onze regio geweest, het milieu loopt daardoor flink wat schade op en kost het de gemeenschap veel geld.

Er werd uitgerukt met 2 tankautospuiten van onze post, een schuimblusvoertuig uit Beesd, OvD en AGS.

—————————————————————————–

NOVEMBER

—————————————————————————–

MAANDAG 27 NOVEMBER

Spookrijder veroorzaakt ongeval op de N831

 

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een spookrijder heeft maandagochtend een ongeval veroorzaakt op de Provincialeweg in Velddriel/Kerkdriel. Vlakbij de beruchte bocht met de Koestraat, waar vaker ongevallen gebeuren.

Ditmaal was een man op de verkeerde weghelft gekomen en heeft daar 2 auto’s geraakt. 1 kwam er goed vanaf met alleen materiële schade, de andere auto kwam frontaal in aanrijding met de spookrijder. Een vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht, eveneens de veroorzaker van het ongeval.

De politie meld dat de man onder invloed van drugs was en daardoor op de verkeerde weghelft reed. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Voertuig te water N322

Vrijwel tegelijkertijd kwam er een 2e melding overheen voor post Oost, een voertuig te water. Vrachtwagen/fietser aldus de meldkamer, dit zou op de v. Heemstraweg zijn thv Rossum. Na zoekacties door vele hulpdiensten waaronder de boot en TS is er niks gevonden en bleek deze melding dus (gelukkig) loos.

—————————————————————————–

OKTOBER

—————————————————————————–

ZATERDAG 28 OKTOBER

Open dag groot succes

 

Foto’s: Tim Aaldering

Een drukke dag met vele activiteiten en bezienswaardigheden op post Oost deze zaterdag. Post Maasdriel-Oost bestaat 10 jaar en dat werd gevierd met een open dag.

Met vele voertuigen zoals een groot-watertransport van de collega’s uit West (Hedel), een prachtige oude Amerikaanse-brandweerauto, de HV uit Zaltbommel, de gaspakdragers uit Gameren en uiteraard alle voertuigen van onze eigen post. Waarbij mensen zelf een kijkje konden nemen hoe het werk in elkaar zit, met vele demo’s over de hele dag.

Maar de echte publiekstrekker was natuurlijk een Apache-heli van defensie (Koninklijke Luchtmacht), waarbij vele (vliegtuig)spotters op af kwamen.

Er waren ook een ambulance en politie aanwezig, waar de kinderen zich kostelijk mee vermaakte en even achter het stuur mochten plaatsnemen. IFFS (voertuigen) had ook een stand.

Een frietkraam en een bar zorgde voor het aangename van een hapje en een drankje.

Wedstrijden regionale vaardigheidstoets

Op een andere locatie, in Alem, een 2-tal kilometer verderop werden er ook wedstrijden gehouden. Bij de firma v. Boxtel was een mooi scenario uitgezet. Waarbij 9 ploegen uit Gelderland-Zuid streden om de 1e plek. Beesd was de beste en was de nr 1, Culemborg 2e en 3e Nederhemert.

Dit alles werd ook georganiseerd door Post Oost. Hier werd het ook een intensieve maar leuke dag.

Iedereen bedankt voor deze super dag!

—————————————————————————–

DINSDAG 17 OKTOBER

Seniorenappartement vol rook

 

Een pannetje op het vuur wat aangebrand was en flink is gaan roken, dat was deze namiddag de oorzaak van de brand in het appartementencomplex aan de Bernhardstraat in Kerkdriel. Van vuur was gelukkig niet echt sprake, maar rook was er genoeg, waarbij het uiteraard goed stonk.

De brandweer was snel ter plaatse, en kon erger voorkomen. Nadat de woning goed geventileerd is konden de mannen van Oost weer retour post.

De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis, deze zijn later opgevangen door de politie, waarbij de schrik er natuurlijk goed in zat.

—————————————————————————–

SEPTEMBER

—————————————————————————–

ZATERDAG 30 SEPTEMBER

Melding Hoenzadriel

Foto: Tim Aaldering

Rond 10.00 kwam er melding van een voertuig letsel aan de Hoenzadrielsedijk te Hoenzadriel, dit bleek het doodlopende straatje te zijn, de Veerwaardweg. Het bleek geen ongeval bij het ter plaatse komen.

Verdere informatie over de melding geven we niet prijs, vanwege het persoonlijke aspect.

—————————————————————————–

MAANDAG 25 SEPTEMBER

Auto op de kop

Maandag rond de klok van 18.00u gebeurde er een eenzijdig ongeval op de rotonde aan de Kerkstraat te Kerkdriel. Een personenauto ging erbij op de kop. Omstanders schoten meteen te hulp, aangezien de bestuurder er nog in zat.

Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse, de man kon op eigen kracht naar de ambulance lopen voor verder onderzoek. Al met al viel het mee, al is de auto naar alle waarschijnlijkheid total loss.

De brandweer keerde al snel weer terug, aangezien er voor de mannen van post Oost niet veel meer te doen was.

—————————————————————————–

WOENSDAG 6 SEPTEMBER

Ongeval Paterstraat Kerkdriel

Woensdag net na het middaguur gebeurde er een ongeval op het kruispunt Ipperakkeren/Paterstraat. 2 auto’s kwamen met elkaar in botsing, doordat degene uit de Paterstraat geen voorrang verleende wat van rechts kwam.

Hierdoor had 1 persoon last van nek en rug. Voor onderzoek is degene naar het ziekenhuis vervoerd. De schade viel uiteindelijk nog mee, maar de schrik zat er uiteraard goed in.

Politie, brandweer & ambulance waren ter plaatse. Voor de brandweer viel gelukkig niet veel te doen doordat niemand bekneld zat. Beide bestuurders konden op eigen kracht de auto uit komen.

—————————————————————————–

AUGUSTUS

—————————————————————————–

ZONDAG 13 AUGUSTUS

2 doden na fataal ongeval


Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Zondagavond rond 22.00u kwamen er meerdere meldingen binnen bij de meldkamer van een ongeval/brand vlak langs de A2 bij Velddriel (in de Hamstraat). Een getuige die op de A2 reed zag een auto met hoge snelheid over de dijk rijden, ze hoorde een knal en zag een regen van vuur. Ze kwam even later aan bij het ongeval, waar al meerdere omstanders bij stonden.

Brandweer, politie, ambulance & trauma-personeel waren allemaal aanrijdend. Er was tijdens het aanrijden van de brandweer al bekend dat er mogelijk nog iemand in zou zitten en deze niet meer te redden zou zijn. Dit bleek bij aankomst helaas ook het geval, de auto was al bijna volledig uitgebrand.

Bij verder onderzoek bleek ook een 2e persoon aanwezig te zijn in de auto.

De auto (een Porsche), zou uit de bocht zijn gevlogen, tegen een boom zijn geknald en meteen daarop in brand zijn gevlogen. De 2 inzittenden kwamen beide om bij het fatale ongeval.

De politie deed uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval.

—————————————————————————–

JULI

—————————————————————————–

ZATERDAG 29 JULI

Auto te water Gameren

Zaterdagochtend is door een vrachtwagenchauffeur 112 gebeld, omdat degene een auto zag liggen in een sloot. Bij het ter plaatse komen van de brandweer en onze oppervlakte-redders, is na een grondige zoekactie niemand meer aangetroffen.

Mogelijk dat de auto er al een tijdje in lag, en de perso(o)n(en) van het ongeval zijn gevlucht.

De politie neemt de zaak verder in behandeling en de auto is geborgen.

OMS Opzeeland blijkt echt brand

Rond het middaguur op vrijdag kwam er een melding binnen van een OMS bij Opzeeland in Hedel. Maasdriel-West was nog bij een andere melding waardoor de korpsen Zaltbommel & Maasdriel-Oost gealarmeerd werden. Vanwege de vakantie is het bij sommige gebieden nu dubbel aanrijden.

Tijdens het aanrijden was al duidelijk geworden dat er een heftruck korte tijd in brand heeft gestaan. Deze was door medewerkers zelf al geblust. Voor nacontrole gingen beide korpsen PRIO 1 door. Na een controle en wat geventileerd te hebben konden alle mannen weer terug huiswaarts.

—————————————————————————–

DONDERDAG 20 JULI

Wafelkraam in vlammen opgegaan

Donderdag rond 12.30 is een wafelkraam helemaal uitgebrand die gestald stond aan de Laarstraat in Velddriel. Waar meerdere kramen staan. Er is niks over van de kraam, verdere schade bleef beperkt, over de oorzaak is niks bekend.

—————————————————————————–

JUNI

—————————————————————————–

WOENSDAG 28 JUNI

Opnieuw dumping drugsafval

Woensdagochtend werd de OvD gepiept voor een mogelijke dumping van wederom drugsafval. Bij het ter plaatse gaan bleken er inderdaad op meerdere locaties (buitengebied Hoenzadriel), jerrycans te liggen met vloeistof. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit daadwerkelijk om drugsafval gaat, maar dit lijkt vrijwel zeker het geval.

De brandweer van post Oost mocht nog even komen, om de vele jerrycans uit de sloot te halen (zie foto), daarna zijn ze door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald. De politie heeft zijn handen hier vol aan afgelopen maanden, ook de gemeente is het zat en wil nu dat er actie wordt ondernomen, aangezien dit saneren elke keer handen vol geld kost en de criminelen er vrolijk mee door kunnen gaan.

—————————————————————————–

WOENSDAG 21 JUNI

Middelbrand Velddriel

Om 22.30 toen de mannen van Oost net klaar waren met hun wekelijkse oefenavond en op het dakterras zaten, gingen plots alle piepers af. Binnen no-time waren alle auto’s uit de kazerne vertrokken.

Een grote schuur aan de Veilingweg in Velddriel stond in brand. Een grote kippenschuur naast de brand is gelukkig bespaard kunnen blijven. Wel is de asbestprocedure in gang gesteld.

—————————————————————————–

DINSDAG 20 JUNI

Bijzonder drukke (voor)avond voor Oost

Middelbrand Nieuwstraat Kerkdriel (hotel)

Om 16.30 kwam de eerste melding binnen, een OMS, wat al snel echt brand bleek te zijn, waarna werd opgeschaald naar middelbrand, en de hoogwerker en OvD ook ter plaatse kwamen samen met beide TS-en. Het bleek vooral rook, wat voor de overlast zorgde. De brand zat in de afzuigkap wat het lastig maakte.

Lijk gevonden in de waal

Vlak na de middelbrand mochten de mannen van Oost meteen door naar Rossum t.h.v. de Kloosterdijk. Er zou een lichaam in het water drijven. Dit bleek het geval, de OWR-ploeg (boot) is te water gegaan, en heeft het lijk uit het water gehaald.

Bermbrand Heerewaarden

Omstreeks 21.45 mochten de mannen weer naar de kazerne komen, ditmaal voor een kleine bermbrand vlakbij de sluis in Heerewaarden. Wat zeer snel geklaard was.

Tenslotte nog naar Alem

En als laatste deze dinsdag mochten ze nog naar Alem, langs de Jan Klingenweg stond een stukje berm in brand net na 11e. Na een korte inzet was ook deze weer geblust. Waarna iedereen eindelijk naar huis kon en even rust had van de pager die steeds maar weer ging. Hopelijk een rustige nacht voor de boeg.

De vele berm & buitenbranden van de afgelopen tijd zijn dan ook het gevolg van de langdurige droogte. Kijk dus uit met open vuur/sigaretten in de natuur.

—————————————————————————–

ZONDAG 18 JUNI

Buitenbrand duurt uren

Zaterdagavond rond 22.00u mochten de mannen van Oost naar de Gemeenteweg in Hurwenen. Daar stond een flinke stapel hout in brand vlak langs een bosgebied. Met 2 hogedrukstralen, en vrij snel daarna overgegaan naar 2 lagedrukstralen, is de brand na een uurtje onder controle, maar zit er in de kern van de stapel (hout/zand/afval) nog veel hitte. Waarbij je steeds het vuur ziet oplaaien.

De OvD werd er bij gehaald, en even later ook contact met de HOvD om te beslissen wat nu. Zo laten uitbranden en riskeren dat het weer flink oplaait zodat we weer terug moeten komen? Of de keuze om een kraan te laten komen, en de hele stapel uit elkaar te halen en te kunnen afblussen.

Het laatste werd (gelukkig) gekozen, en daarmee was de kraan er snel. Rond 2e in de nacht, na 4 uur, was de ploeg klaar en konden ze huiswaarts.

Brandje sluis Heerewaarden paar uur later

Op de vroege zondagochtend was er nog een (zeer klein) brandje bij de sluis in Heerewaarden, daar was in de berm wat zaagsel aan het broeien, na een 5-tal minuten was dat geblust.

—————————————————————————–

ZATERDAG 10 JUNI

Post Maasdriel-Oost door naar landelijke finale

Foto’s: Tim Aaldering

Zaterdag rond het middaguur vertrok de wedstrijdploeg met de 5331 richting het verre Norg (Drenthe). Meer dan 2 uur rijden. Om 16.00u moesten de mannen de wedstrijd spelen, de 2e gewestelijke. Vorige maand waren ze al door de 1e ronde heen gekomen, vandaag het vervolg, deel 2. Als je hier vandaag bij de top 3 notering hoort, dan ben je door naar de landelijke finale op 9 september.

Het was een zwaar scenario met 5 slachtoffers. Ze kregen een melding van een ongeval van een motor tegen een landbouwvoertuig. De motor rijder was  gespiesd op de maaier van de dorsmachine.

De trauma heli die ter plaatse wilde komen maakte bij het landen een inschatting fout en crashte en vloog in brand.

Een complex ongeval met meerdere zwaartepunten en gevaren. Mede door dat de heli in een kuil lag was het hard en zwaar werken.

Om 19.00u was de prijsuitreiking en wisten we of we bij de beste 3 hoorde (vd totaal 9 ploegen die meededen). Vol spanning tot er bekend werd gemaakt dat Maasdriel-Oost op plek 3 is uitgekomen. Een top-prestatie mannen, nu op naar de landelijke finale in september in Assendelft!

—————————————————————————–

MEI

—————————————————————————–

ZATERDAG 27 MEI

14-jarige jongen verdronken op de Maas in Well

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een 14-jarige jongen is zaterdagmiddag rond 17.00 betrokken bij een ongeval op de Maas bij Well. Hij zou mogelijk zijn overvaren door een jetski.

Er werd groots opgeschaald, korpsen Maasdriel-West, Maasdriel-Oost, Nederhemert, Heusden & duikers uit Den Bosch waren ter plaatse. Zowel de politieheli als de traumaheli waren er ook.

De jongen werd na ongeveer een uur gevonden, reanimatie werd meteen gestart, maar hulp mocht helaas niet meer baten.

De politie onderzoekt de toedracht van het tragische ongeval.

—————————————————————————–

WOENSDAG 24 MEI

Pannetje kip zorgt voor ontruiming seniorencomplex

Foto: Tim Aaldering

Een pannetje met kip was op het vuur aangebrand, en zorgde voor rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse en de meeste mensen stonden al buiten met hulp van verzorgers en politie.

Het pannetje was snel in de gootsteen gezet en van vuur was gelukkig geen sprake. Wel was er wat rook en vooral veel stank in de woning en de hal. Met behulp van de beide ventilatoren van de TS’en zijn de gang en woning zo goed mogelijk geventileerd.

Er was middel gemaakt vanwege dat het een seniorencomplex is, en er nog niet duidelijk was hoe en wat met het aanrijden. De 5332 was na een half uurtje weer retour, de 5331 bleef nog even vanwege het ventileren. De hoogwerker hoefde niet te worden ingezet.

De burgemeester kwam nog even kijken, en een praatje met de mensen maken, de buren van het complex (naast het gemeentehuis).

Kalfje in de sloot

Bij het terugkeren naar de kazerne van de 5331 zagen de mannen een kalfje in de sloot liggen, na een nieuwe (korte) inzet was ook dat weer geklaard en stond het kalfje op het droge.

—————————————————————————–

ZONDAG 21 MEI

Auto te water in Brakel

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een splinternieuwe Mercedes is in de nacht naar zondag van de weg geraakt op de v. Heemstraweg in Brakel, aanvankelijk was de melding onduidelijk en de locatie klopte niet, na een tijdje zoeken was bij Brakel een auto in de sloot gevonden.

De melding was gedaan door de auto zelf (x-aantal uren eerder), die automatisch de hulpdiensten raadpleegt als deze een ongeval heeft gehad.

Rond 1.10 werden opnieuw de hulpdiensten gealarmeerd, nadat de OvD deze had gevonden. Ditmaal op de goede locatie, de brandweer heeft nog goed gezocht in de omgeving, en de bemanning van de boot uit post Oost heeft in de sloot nog gezocht, maar niemand is meer aangetroffen.

—————————————————————————–

WOENSDAG 17 MEI

Hondje vast in ondergrondse container

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Rond 17.30 woensdagmiddag kwam er een melding binnen van een hond die vast zat in een ondergrondse container. Een kind had de hond er in gedaan met het uitlaten.

Dit alles vond plaats op het Mgr. Bekkersplein in Rossum. De AVRI en brandweer kwamen hulp bieden en het hondje was gelukkig snel bevrijdt en mankeerde verder niks op de schrik na.

—————————————————————————–

DONDERDAG 11 MEI

Worstenbroodjes zorgen voor veel rook

In de middag kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Pastoor Sprengersstraat in Kerkdriel. Het betrof vooral veel rook wat op de benedenverdieping stond.

Een magnetron met daarin 2 worstenbroodjes was volledig verkoold, dit is door de bewoner te laat opgemerkt en is het flink gaan roken. Van echt brand was gelukkig geen sprake.

1 persoon is ter plaatse onderzocht doordat deze rook had geïnhaleerd. Na wat extra zuurstof ging het wel weer en kon de ambulance zonder patiënt terug.

De brandweer had gelukkig weinig te doen, wel is de woning nog geventileerd. Salvage (de schade-expert) kwam naderhand nog langs.

—————————————————————————–

ZATERDAG 6 MEI

Autobrand Kloppenland Kerkdriel

Foto’s: Tim Aaldering

In de late avond van zaterdag even na 23.30 kwam er een melding binnen van een autobrand aan de Kloppenland in Kerkdriel.

Eenmaal ter plaatse was het een felle brand waarbij 2 auto’s in  brand stonden, 1 volledig, de ander was aangestraald door de hitte en ook die auto is aan de voorkant helemaal uitgebrand.

De oorzaak is niet bekend, mogelijk is er sprake brandstichting.

—————————————————————————–

APRIL

—————————————————————————–

DONDERDAG 20 APRIL

Autobrand camping bewuste actie

Foto’s 1 & 3: Bart Meesters/Meesters Multimedia

In de nacht naar donderdag omstreeks 1.20 kwam er een melding binnen van een autobrand aan de Maasbandijk in Kerkdriel. De auto stond pal voor de ingang/slagboom.

Toen de brandweer aan kwam was de auto al bijna volledig uitgebrand. Het vuur wat er nog was, was dan ook snel uit.

Foto: Tim Aaldering

Op camerabeelden was te zien dat het een bewuste actie was om het hekwerk/slagboom(besturingskast) te rammen. Daarna is de oude Mazda in brand gestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De berger heeft de auto afgesleept. Het opruimwerk/herstellen bij de ingang van de camping kan opnieuw gaan beginnen wat onlangs nog gebeurd was.

—————————————————————————–

MAANDAG 17 APRIL

Auto klapt op paal

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

In de nacht naar dinsdag rond 3e klapte er een smart op een paal thv de eierrotonde in Alem/Kerkdriel (N831). De bestuurder raakte de macht kwijt over het stuur en kwam zo tegen de paal terecht.

De TS 5331 kwam ook ter plaatse, wat om de hoek was bij de kazerne. Gelukkig viel er voor de brandweer niet veel te doen, aangezien de persoon al uit het voertuig was en aanspreekbaar. Verdere details over de aard van de verwondingen zijn niet bekend.

De provincie heeft het wegdek nog gereinigd, deze was besmeurd met benzine en olie. De auto is afgesleept door de berger, en zal naar de schade die deze heeft opgelopen niet meer terugkeren op de weg.

Over de oorzaak van het ongeval is niks bekend.

—————————————————————————–

ZATERDAG 15 APRIL

Bushokje in brand gestoken

Zaterdagavond omstreeks 21.30 kwam er een melding binnen van een buitenbrand aan de Bulkseweg in Kerkdriel, het betrof een bushokje, de oorzaak is vrijwel zeker brandstichting.

De brandweer kwam met gepaste spoed ter plaatse en het vuur was dan ook zo gedoofd.

—————————————————————————–

WOENSDAG 12 APRIL

Flink lek zet huis vol gas

Foto: Tim Aaldering

Woensdagavond iets voor 7e kwam er een melding binnen van een gaslek in een woonhuis aan de Uitingstraat te Kerkdriel, er werden werkzaamheden binnen verricht en een leiding was geraakt.

Nadat de 5331 ter plaatse was gekomen sloeg de explosiemeter goed uit, er was flink wat gas binnen opgehoopt, zowel in de kelder, begane grond, als op de bovenverdieping.

De HV uit Geldermalsen kwam nog voor hulp met de ventilatie. De OvD en HOvD kwamen ook ter plaatse.

Rond 21.30 waren de mannen weer terug op de post en was de hele woning geventileerd en het lek gedicht.

—————————————————————————–

DINSDAG 11 APRIL

Auto schept wielrenners op dijk

Dinsdagavond iets voor 8e gebeurde er een ongeval op de Hoenzadrielsedijk in Hoenzadriel.

Een 2-tal gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 1 zwaargewonde, waar de MMT-arts ook mee de ambulance in is gegaan, op weg naar het ziekenhuis in Utrecht.

De brandweer werd mee gealarmeerd i.v.m. de aard van de melding, meerdere fietsers geschept. Meerdere ambulances, politie, het MMT en de brandweer waren ter plaatse.

—————————————————————————–

MAANDAG 3 APRIL

Ambulance vraagt assistentie

Foto: Henk Verkuil

Maandagavond iets na 7e mocht post Oost voor assistentie naar een van de jachthavens aan de Zandstraat in Kerkdriel. Iemand moest van een boot worden getild omdat de ambulance het niet alleen af kon door de complexe situatie op het water.

Eenmaal ter plaatse was de persoon snel van de boot af en kon de ambulance vertrekken richting het ziekenhuis.

Onderstaand een kort filmpje van de 5331 die met spoed onderweg was naar de melding, met dank aan Marco Verhoeven.

—————————————————————————–

MAART

—————————————————————————–

ZATERAG 25 MAART

Maasdriel-Oost 2e met wedstrijden

 

Foto’s: Tim Aaldering

Zaterdagochtend vertrokken 6 mannen van post Oost naar Lichtenvoorde voor een brandweerwedstrijd. Het team eindigde op een hele mooie 2e plaats, net achter de nr. 1 Otterlo. Een geslaagde dag dus met op 20 mei de volgende ronde in Hardenberg.

—————————————————————————–

VRIJDAG 17 MAART

Auto van de weg geraakt, 1 persoon gewond

Rond 15.45 in de middag mocht brandweer Gameren naar een ongeval op de N322 te Gameren, er zou een auto in de sloot zijn gereden. Omdat het een auto te water betrof werd ook onze boot van post Oost (5312) gepiept en ging ter plaatse.

De OvD en ook de HV uit Zaltbommel waren er voor assistentie. Het dak is opengeknipt en het slachtoffer is er per wervelplank uitgetild.

De gewonde persoon is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

—————————————————————————–

WOENSDAG 15 MAART

Paard gered uit sloot

Foto’s: Bart Meersters/Meesters Multimedia

Een paard is vanmorgen rond 9.00 gered door de brandweer, met de hulp van de kraan uit Geldermalsen. Het dier kwam er gelukkig zonder kleerscheuren van af. De melding was even na 8e, op de Vliertseweg in Velddriel. De HV kraan uit Geldermalsen heeft assistentie verleend om het zware dier uit de sloot te tillen.

DINSDAG 14 MAART

Dinsdagochtend was er ook nog een melding, aan de Geersteeg in Kerkdriel. Een omstander belde de brandweer omdat die vaten zag drijven in de maas. Vermoedelijk drugsafval, wat geregeld voorkomt in ons gebied.

In dit geval was het loos alarm, het bleken vaten te zijn die gevuld waren met water, die aan een steiger horen vast te zitten als drijver, met de laatste storm zijn deze waarschijnlijk los gegaan en zijn weggedreven. De brandweer heeft de vaten uit het water gehaald.

—————————————————————————–

FEBRUARI

—————————————————————————–

DONDERDAG 23 FEBRUARI

Zware windstoten zorgen voor schade

Melding Hurwenen (boom op vallen)

Om 18.30 kwam de eerste melding binnen voor de mannen van Oost, een boom die dreigde te vallen aan de Dorpsstraat in Hurwenen. Het asfalt was al losgekomen door de wortels maar de boom stond nog overeind. De gemeente zorgt voor de boom dat deze veilig verwijderd wordt.

De mannen konden daarna gelijk door naar de Hogeweg in Rossum. Waar een zonnepaneel op het dak los hing. Met de hoogwerker is deze weer goed vastgezet op het dak. Tijdens deze melding kregen we een spoedje binnen, instorting huis.

Daarop zijn we in eerste instantie met prio 1 doorgereden naar de Hoenzadrielsedijk in Hoenzadriel. Tijdens de rit erheen werd het afgeschaald naar prio 2, het zou een leegstaand pand betreffen en dus geen slachtoffers end. zijn.

Instorting leegstaande woning

Eenmaal ter plaatse was de hele voorkant van het huis ingestort en lag het over de gehele dijk bezaaid met puin. Politie/ OvD en de TS waren ter plaatse en in overleg is besloten de weg vrij te maken, en de omgeving veilig te stellen. De buurman van het ingestorte pand had een shovel waarmee binnen het half uur de weg weer vrij was en het resterende gedeelte van het pand ook gesloopt is (de mogelijke delen die nog zouden kunnen vallen). Na een klein uurtje was de dijk weer vrij en is alles weer veiliggesteld.

—————————————————————————–

DINSDAG 21 FEBRUARI

Drukke dagen voor post Oost, 10 meldingen in 5 dagen

Dinsdagmiddag werd er een sterke brandlucht geroken in een woning aan de Uitingstraat in Kerkdriel. Er werd met prio 1 doorgereden. Eenmaal ter plaatse is onderzoek ingesteld, waar verder niks uitkwam. De oorzaak van de lucht is onbekend.

Dinsdagavond was er nog een reanimatie waar post Oost ook met hoge spoed op af ging. Deze was aan de Burg. v. Haarenstraat in Kerkdriel. Verdere details over deze melding geven wij standaard niet vrij, omdat het een reanimatie betreft en de persoonlijke aspecten vaak enorm zijn wat niet in de media thuis hoort.

 

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Zondagavond net na 9e kwam er een melding binnen van een buitenbrand aan de Doorningstraat in Rossum. Het bleken 2 auto’s en een caravan te zijn die in brand stonden. Daarop maakte ze meteen middelbrand vanwege de waterwinning. Aangezien het in een ‘bosrijk’ gebied was en de water van ver moest komen.

De brandweer heeft daar een tijd geleden ook al een keer brand gehad, dus het terrein was bekend. De 5332 (2e auto van post Oost), kreeg rond 22.15 een nieuwe melding van een OMS in Kerkdriel (woonzorgcentrum), er was een handmelder ingedrukt. De 5332 vertrok vanuit Rossum met spoed naar Kerkdriel, na onderzoek bleek er gelukkig niks aan de hand en konden ze weer retour. De 1e auto stond nog in Rossum en heeft daar nog een uurtje werk gehad.

Maandagavond rond 18.30 kwam er een melding van een woningbrand binnen, eenmaal ter plaatse aan de Ipperakkeren in Kerkdriel bleek het een schoorsteenbrand te zijn. Het viel gelukkig allemaal mee en na een grondige nacontrole kon iedereen weer terug naar de post.

Foto’s: Marco Verhoeven

Om 20.30 was er nog een OMS melding in de Nieuwstraat in Kerkdriel, dit bleek een ongewenste melding (bakken/braden).

—————————————————————————–

DONDERDAG 16 FEBRUARI

Autobrand bleek oververhitte motor

Foto’s: Tim Aaldering

Iets na 3e  in de nacht naar donderdag kreeg de politie een melding binnen van een auto die midden op het kruispunt stond van de Surinamestraat/Ipperakkeren in Kerkdriel. Deze was vermoedelijk gestolen maar de schuldige kwam amper 30 meter verder alweer tot stilstand.

De motor maakte overuren en draaide heet. Hierdoor stond de al wat oudere auto vol met rook en liet de politie de brandweer met spoed komen.

Eenmaal ter plaatse bleek er geen sprake van brand, alleen wat rookontwikkeling door de oververhitte motor. De auto is afgesleept en de eigenaresse is door de politie ingelicht die even verderop woonde.

De brandweer keerde alweer snel terug en de mannen konden hun bedje weer in.

—————————————————————————–

JANUARI

—————————————————————————–

DINSDAG 17 JANUARI

Eenzijdig ongeval Bulkseweg Kerkdriel

 

Foto’s: Marco Verhoeven

Een eenzijdig ongeval rond middernacht op de Bulkseweg in Kerkdriel. Een auto met 2 personen raakte van de weg en botste tegen een elektriciteitskast en kwam aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand. Door de klap kwamen bewoners van omliggende huizen een kijkje nemen en belde de hulpdiensten.

De personen waren het voertuig uit en zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt of er alcohol in het spel is aangezien er een fles sterke drank vlakbij de auto is gevonden en de mannen geen politie erbij wilden hebben, aldus omstanders.

—————————————————————————–

ZONDAG 1 JANUARI

7 (vuurwerk)brandjes voor post Oost rond jaarwisseling

Foto: Post Maasdriel-Oost (containerbrand Velddriel)

Een vrij drukke oudejaarsavond en nacht voor een aantal korpsen in de regio. Zoals elk jaar hadden Brakel & Neerijnen-West de meeste afvalbrandjes (voornamelijk autobanden die op straat in brand gestoken werden). Ook Gameren & Nederhemert hadden een flink aantal meldingen. Maasdriel-West & Zaltbommel hadden er maar een paar.

Post Maasdriel-Oost had er 7 in totaal. Net iets voor 19.00u kwam de eerste melding binnen, en de laatste was rond 2.15u. Het waren voornamelijk afvalbrandjes, dozen vuurwerk die in brand gestoken waren midden op straat. De politie vroeg deze te doven zodat de weg weer vrij gemaakt kon worden. Dit was het geval op het Mgr. Zwijsenplein en de Provincialeweg.

In de Leijensteinstraat is een auto in brand gegaan rond 22.00u, op de parkeerplaats van het Witte Huis (zorgcentrum). De melding kwam binnen toen de mannen van Oost naar een afvalbrand onderweg waren in Rossum, de 5331 is met spoed toen naar de autobrand gegaan. Waarna post Zaltbommel naar de afvalbrand in Rossum mocht.

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia (autobrand Kerkdriel)

Er waren verder geen incidenten en alles bleef rustig.

—————————————————————————–

2016

—————————————————————————–

WOENSDAG 7 DECEMBER

Opnieuw zeer grote brand (compagnie inzet)

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een zeer grote brand heeft een grote loods met dure jachten in de as gelegd in Aalst woensdagavond, daarbij zijn 2 pelotons van 4 brandweerauto’s (compagnie) opgeroepen om de brand te lijf te gaan. Ook een aantal schuimblusvoertuigen & hoogwerkers waren van de partij.

De brand bij Neptune Marine Shipbuilding BV was pal aan de Maas waardoor toevoer van water geen probleem was.

De brandweer heeft nog de hele nacht nageblust.

Onze post was met beide TS’en uitgerukt naar de brand. Post Druten kwam toen voor herbezetting naar ons voor gebiedsdekking. Dit omdat alle korpsen uit de hele Bommelerwaard & ver daarbuiten bij de brand aanwezig waren.

—————————————————————————–

MAANDAG 05 DECEMBER

Zeer grote brand centrum Kerkdriel

51216brkerkdriel-6 51216brkerkdriel-1

In de nacht naar maandag rond 4.00 is er een plofkraak gepleegd bij de Read Shop in Kerkdriel, het inbraakalarm ging daardoor af en de eigenaar, die er vlakbij woont was er snel bij. Daardoor liep de man de 4 daders tegen het lijf, hierbij is hij zwaar mishandeld en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is stabiel.

Na de plofkraak brak er brand uit in de winkel, mogelijk door de gasfles en spullen die de daders gebruikten om het pinautomaat binnen te kunnen openen. Of dit ook gelukt is, is niet duidelijk. Wel waren er kleine explosies, die de brand deden aanwakkeren.

51216brkerkdriel-5

Hierdoor was de brand niet meer te houden en sloeg aan de achterkant (Gasthuisplein) uit. Hierdoor zijn de Read Shop en het Kruidvat compleet verloren gegaan, net als de woningen boven de winkels. De Hema en de groenteboer Verhoekcx hebben flinke rook en waterschade.

51216brkerkdriel-3

Er vielen op de eigenaar van de Read Shop na geen gewonden, wel kwamen er 5 katten om bij de brand. 1 is er levend uitgehaald en 2 zijn nog vermist. Omwonenden van de appartementen werden geëvacueerd en opgevangen.

In totaal waren er meer dan 100 brandweermensen actief, het werd zelfs een compagnie-inzet. Mede doordat het midden in het centrum was met de grote risico’s op uitbreiding.

Korpsen uit de wijde omgeving waren aanwezig, zo ook de autoladder uit Den Bosch & hoogwerkers uit  Tiel & Neerijnen-West.

51216brkerkdriel-4

Rond 8.30 werd het sein brandmeester gegeven, waarna nog tot laat in de middag werd nageblust, en is met een kraan meteen begonnen met ruimen om de vuurhaardjes die onder het puin zaten ook te doven.

brand-kerkdriel-24

Even later werd in de Sint Annatroonstraat de vlucht/ramkraak auto teruggevonden. De daders zijn spoorloos, de politie doet onderzoek.

—————————————————————————–

NOVEMBER

—————————————————————————–

ZONDAG 20 NOVEMBER

Stormachtige zondag voor heel NL

201116rs-2 201116rs-1

Foto’s: Maickel Trum

Een zondag met veel wind, en vooral de zware windstoten zorgden dat er vele bomen omvielen, takken braken of borden omwaaiden. In vooral ZW-NL was de brandweer druk met meldingen rijden.

Ook bij ons waaide het hard in de regio met voor Zaltbommel, Gameren, Dreumel & post Oost meldingen van stormschade.

Bij ons was er 1 melding rond 14.00u op de Slotselaan in Rossum (zie foto’s) waar er een boom over de gehele weg terecht was gekomen. Na een minuut of 40 was de weg weer vrij en bleef het daarna verder rustig met meldingen.

—————————————————————————–

VRIJDAG 18 NOVEMBER

Ongeval om de hoek bij kazerne

ongeval-provincialeweg-velddriel-3

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Vrijdagochtend iets na de klok van 8u gebeurde er een ongeval op de Provincialeweg in Velddriel, op de kruising met de Grote Inghweg (vlakbij de kazerne). De mannen van Oost waren dan ook snel ter plaatse. Ambulance en politie waren al eerder gepiept en ter plaatse.

Het ging om 1 personenauto (zie foto), en een bestelbus. De een wilde een weg inslaan en zag de ander over het hoofd. De persoon in de auto is door de brandweer bevrijdt. Deze is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De traumaheli kwam ook nog ter plaatse.

—————————————————————————–

OKTOBER

—————————————————————————–

ZATERDAG 8 OKTOBER

Bommelerwaardse wedstrijden 2016

img_6405

Foto’s (allen van post Zaltbommel): Maickel Trum

Elk jaar organiseert een post in de Bommelerwaard de wedstrijd, genoemd: de Bommelerwaardse vaardigheidstoets. Een goede oefening wat tegelijkertijd ook een wedstrijd is. 7 teams doen er elk jaar mee. Onderaan in de uitslag zie je welke posten dat zijn.

Dit jaar lag de organisatie dan ook in handen van post Oost, vele avonden voorbereiding waren er voor nodig. Om een prachtige oefening uit te zetten wat realistisch was. Het HDB terrein aan de Bulkseweg in Kerkdriel veranderde dan ook in een tijdelijke brandweerplek.

img_6406

Om 8.00 startte de 1e ploeg, en om 15.45 verliet de laatste post het terrein, waarna het wachten was op de uitslag, die omstreeks 18.15 werd gegeven.

  1. Zaltbommel
  2. Neerijnen-West
  3. Brakel
  4. Nederhemert
  5. VRGZ-team (kantoor)
  6. Maasdriel-West
  7. Gameren

Zaltbommel won nipt van post Neerijnen-West, die onlangs nog de nr 1 van Nederland zijn geworden van de hoofdklasse (hoogste niveau).

Met een 4-tal juryleden uit andere windstreken en heel veel mensen van post Oost & andere (oud)vrijwilligers kwam deze dag tot een prachtig einde.

img_6383 img_6397

Klik hier voor een compilatie van die dag.

—————————————————————————–

DONDERDAG 6 OKTOBER

En alweer raak, dumping drugsafval Hoenzadriel

 dumping-drugsafval-hoenzadriel-61016

Foto & tekst: Bart Meesters / Meesters Multimedia

De brandweer heeft donderdag bijna 1500 liter aan vloeistoffen
in vaten gevonden aan de Hoenzadrielsedijk in Hoenzadriel. Het gaat vermoedelijk om drugsafval. In totaal lagen 31 vaten langs de weg; 4 vaten van 200 liter en 27 vaten van 25 liter.

De vaten werden gevonden aan de Veerwaardweg, een doodlopend landweggetje langs de Hoenzadrielsedijk, nabij de Maas bij de A2.

Eén van de vaten heeft gelekt. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon verder niets betekenen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat naar de locatie toe om de vaten op te ruimen.

De afgelopen weken wordt regelmatig drugsafval gevonden in de Bommelerwaard. Onder meer in Velddriel, Hedel, Alem en Nederhemert.

—————————————————————————–

WOENSDAG 5 OKTOBER

4e dumping in week tijd in Bommelerwaard

 alem-51016

Foto & tekst: Bart Meesters / Meesters Multimedia

 Aan de Steeg in Alem zijn woensdagmiddag verschillende gedumpte vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen.
 De melding kwam rond 14.00 uur binnen. De gedumpte vaten liggen verspreid over een klein gebied. Om hoeveel stuks het precies gaat, is niet duidelijk.

De brandweer, politie en omgevingsdienst kwamen ter plaatse. Verder kwam ook een gespecialiseerd bedrijf ter plekke om de vaten op te ruimen.

Niet de eerste keer. Afgelopen twee weken werd meerdere keren drugsafval aangetroffen in de Bommelerwaard. Woensdagmorgen zijn gedumpte vaten gevonden in Nederhemert, eerder al in Hedel, Velddriel en Delwijnen.

—————————————————————————–

SEPTEMBER

—————————————————————————–

ZATERDAG 3 SEPTEMBER

Ongeval met 3 auto’s, geen gewonden

392016VELDDR (1) 392016VELDDR (2)

Foto’s: Maickel Trum & Marco Verhoeven

Een botsing tussen 3 personenauto’s heeft zaterdagmiddag omstreeks 15.00  een kortdurende maar lange file opgeleverd vanaf de A2 richting Kerkdriel. Omdat er bij de kruising met de Sellikstraat/Provincialeweg een ongeval gebeurde, kon het verkeerd niet verder en was de weg korte tijd dicht.

Een klein half uur later was de weg weer vrij omdat het vooral blikschade betrof. De inzittenden kwamen met de schrik vrij, een auto wilde hoogstwaarschijnlijk linksaf de Sellikstraat inslaan, maar moest wachten op het tegemoetkomende verkeer. De auto daarachter zag dit te laat en klapte er achter op met vrij hoge snelheid, de auto daarachter zag dit ook te laat en kwam ook in botsing.

Een ambulance onderzocht ter plaatse alle 7 personen die in de auto’s zaten, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De auto’s werden snel een zijstraat ingeduwd waarop de Provincialeweg weer vrij was. Voor de brandweer was er weinig te doen.

—————————————————————————–

AUGUSTUS

—————————————————————————–

WOENSDAG 31 AUGUSTUS

Opnieuw 2 meldingen in korte tijd

IMG_5736 IMG_5737

Foto’s: Maickel Trum

Klokslag 10u woensdagochtend kwam een melding binnen van een gaslekkage in de Sint Odradastraat te Alem. In een achtertuin waren er graafwerkzaamheden bezig en is er een leiding geraakt, deze is meteen door de werklui getapet en met het ter plaatse komen van de TS was er amper meer wat te meten. Het was dus wachten op Liander.

Ondertussen kwam er een bezorgde mevrouw het terrein op lopen dat een van haar paarden was losgebroken, waarop de mannen (en vrouw) met de 5331 naar de volgende melding door konden, na overleg met de OvD en de AC. Een stukje verderop bleek het paard over de weg en de berm rond te lopen. Makkelijk ging het niet, maar na een klein uurtje was het paard eindelijk weer veilig in de wei waar hij hoorde.

IMG_5742 IMG_5746

Rond 11.30 was de TS weer terug op de post en konden de mannen en vrouw weer huiswaarts.

—————————————————————————–

ZONDAG 28 AUGUSTUS

Liftopsluiting zorgt voor korte paniek

2882016kd

Foto: Tim Aaldering

Iets na 12e op de zondagmiddag is post Oost gepiept voor een liftopsluiting in het WZC, de Leyensteijn in Kerkdriel. Een 2-tal bewoners en een verpleegster kwamen vast te zitten. Aangezien er 1 persoon dringend insuline moest spuiten, was er even wat paniek en moest de persoon snel uit de lift.

Vandaar ook dat het een PRIO 1 melding werd, eenmaal ter plaatse was het nog niet 1,2,3 verholpen en duurde het nog een half uur voor iedereen bevrijd was. De lift stond vast tussen verdieping 2 en 3. Toen de stroom er afgehaald was konden de mannen gaan tornen en de lift zo handmatig openen. Door een kleine opening konden alle personen eruit, maar dit was een hels karwei, wat even wat tijd vergde. Een ambulance was inmiddels ook opgeroepen.

Met alle personen gaat het goed.

Onderstaand een filmpje van de  aankomst TS 5331 bij de Leyensteijn. Het beeld kan gekanteld staan, excuus daarvoor.

Bron: Marco Verhoeven

—————————————————————————–

VRIJDAG 26 AUGUSTUS

Drukke avond voor post Oost

Brand HW 2582016 (3)

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een drukke donderdagavond voor de mannen van Maasdriel-Oost, rond 22.30 was er eerst een kleine buitenbrand aan de Kloosterdijk in Rossum, wat binnen enkele minuten uit was en de mannen klaar waren.

Maar onderweg naar de kazerne werd er door de meldkamer een nieuwe melding gegeven. Ditmaal een flinke buitenbrand in Heerewaarden, aan de Hogewaard. Personen die op de maas nog aan het vertoeven waren op deze mooie zomeravond zagen een flinke gloed aan de kant van Heerewaarden.

De 5331 was snel ter plaatse omdat ze al in de buurt reden, er werd vrij snel naar middel opgeschaald vanwege de waterwinning. Ook de hoogwerker van Neerijnen-West, het schuimblusvoertuig uit Beesd,  de WTS uit Beneden-Leeuwen, en de logistiek uit Culemborg waren van de partij.

Brand HW 2582016 (4)

Rond 1.30 konden het schuimblusvoertuig en de 5332 (2e TS van post Oost) terugkeren naar de kazerne. De hoogwerker en de 5331 bleven nog voor nablussing en het wachten op de kraan die het vele hout (paar honderd kuub) uit elkaar ging halen, waar nog wat smeulend vuur in zat. Rond 4.00 kon iedereen terugkeren.

—————————————————————————–

JULI

—————————————————————————–

ZATERDAG 30 JULI

Vaten gedumpt in Heerewaarden

IMG_5350

Foto: Herman Aaldering

Opnieuw waren er vele vaten gedumpt in de regio, ditmaal in Heerewaarden, in het buitengebied aan de Maas (de Hogewaard).  In de ochtend werden de OvD en de HOvD gepiept en mochten even ter plaatse gaan om op onderzoek uit te gaan.

Buiten de piepers om is nog even de TS 5332 met bemanning ter plaatse gegaan om met de warmtebeeldcamera verder onderzoek te doen. Waarbij uitkwam dat er geen direct gevaar was, en de vaten niet lekte. Deze zijn later afgevoerd.

Een uurtje later kwam er opnieuw een melding van dumping drugsafval, waar de OvD en HOvD meteen door konden rijden naar Delwijnen, waar ook de TS van Nederhemert ter plaatse ging. Hier waren nog meer vaten gedumpt.

—————————————————————————–

DONDERDAG 28 JULI

Autobrand Duitse Weistraat Kerkdriel

IMG_5267 IMG_5268

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een auto is rond 3.00u vannacht helemaal uitgebrand aan de Duitse Weistraat in Kerkdriel. Bij aankomst van de brandweer stond deze al in lichterlaaie en was er niks meer van te redden. Met schuim is de brand snel geblust. Een sleepdienst heeft de auto even later opgehaald.

Er wordt uitgegaan van brandstichting. De politie onderzoekt de zaak en vraagt camerabeelden op bij een bedrijf waar de auto op de oprit stond.

Kalveren in mestput

IMG_5281 IMG_5282

Foto’s: Maickel Trum

Een 4-tal uren later iets na 7e in de ochtend ging de pieper weer voor de mensen van Oost, ditmaal een melding van 7 kalveren in een mestput bij een agrarisch bedrijf aan de Hurwenensestraat in Hurwenen.

Met behulp van de veetakel uit Beesd (die niet gebruikt is), maar wel de vele handen die nodig waren om de beesten uit de put te krijgen. Na een anderhalf uur was deze klus geslaagd en zijn alle kalveren levend uit de put gehaald.

Rond de klok van 9.00u waren de mannen weer terug op de post en konden ze een verfrissende douche nemen na deze ‘strontklus’.

IMG_5287 IMG_5294

—————————————————————————–

DONDERDAG 14 JULI

Buitenbrand H.C. de Jonghweg

IMG_4857 IMG_4859

Foto’s: Maickel Trum

Rond 14.50 ging de brandweer (en politie) ter plaatse naar de H.C. de Jonghweg in Rossum voor een buitenbrand. Een coniferenbrand vooral, met de berm en wat hout eromheen wat in brand was gegaan. Op een erf van een bedrijf, achter de woning.

Het vuur was dan ook snel gedoofd en konden de brandweermannen & vrouw weer rap terugkeren naar de post.

—————————————————————————–

MAANDAG 11 JULI

Gaslek vlakbij Drielse kermis

gaslek11716Marco (1) gaslek11716Tim(2)

Foto’s: Marco Verhoeven & Tim Aaldering

Iets voor 17.00 op kermismaandag in Kerkdriel kwam er een melding binnen van een gaslek in de Dalemstraat, vlakbij de bruisende kermis. De wind stond gunstig en alle activiteiten konden gewoon doorgaan.

Wegens sabotage/diefstal is in het leegstaand pand de gasleiding vernield en is daardoor het lek ontstaan wat er waarschijnlijk al uren was voor het ontdekt werd. Liander kwam ter plaatse en is begonnen graven in de straat om de leiding dicht te kunnen zetten.

Toen de brandweer ter plaatse kwam stond het pand al vol met gas, er is geventileerd, en het gevaar was daardoor grotendeels geweken. De TS en OvD hebben tot ’s avonds 21.30 standby  gestaan tot de leiding door Liander afgesloten was.

gaslek11716Tim(1)

—————————————————————————–

MAANDAG 4 JULI

Drenkeling waal bij Rossum gevonden

472016 rossum (7) 472016 rossum (5)

UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend de man (54 jaar) die vermist was, gevonden op de plek waar de hulpdiensten een dag eerder gezocht hadden aan de waal bij Rossum. Met behulp van de sonar is de man gelokaliseerd en geborgen.

De hulpdiensten mochten maandag aan het begin van de avond met spoed naar de Waal in Rossum thv. van de Waalstoep.

Een man die aan het vissen was, was te water geraakt en kopje onder gegaan bij een krib. Wat door getuigen die boven op de dijk liepen is gezien, ook een 2e visser die erbij was bevestigde dit.

De brandweer was met veel materieel aanwezig, zoals 3 boten. De blusboot Batouwe uit Tiel en het opp. reddingsteam uit Culemborg zijn de waal op gegaan om te zoeken met assistentie van de beide tankautospuiten van post Oost. De politie was er met de heli en later ook met een sonarboot om te speuren naar de man.

BM4716

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Ambulance en een traumaheli stonden standby aan de kant. Na zo’n 2 uur speuren heeft de brandweer de zoekactie gestaakt en is de politie met een sonarboot verder gaan zoeken. Dinsdagochtend is de man dus gevonden door deze boot.

—————————————————————————–

ZONDAG 3 JULI

IMG_4675

Vreemde lucht bij Esso in Velddriel

De brandweer kwam rond 18.30 in de avond even ter plaatse bij de Esso in Velddriel, gelegen aan de Provincialeweg (N831). Al de hele middag was er een hinderlijke lucht aanwezig waarover klanten klaagden.

Daarop is in eerste instantie de OvD gewaarschuwd om een meting te komen uitvoeren, niet veel later ook de TS van post Oost.

De brandweer kon niks meten, en de geur hebben de mannen niet kunnen achterhalen, de afvoerputten over het terrein en binnen goed door laten spoelen is het advies geweest. Als de geur blijft aanhouden zal verder onderzoek volgen.

—————————————————————————–

JUNI

—————————————————————————–

ZATERDAG 25  JUNI

Maasdriel-Oost wordt 3e bij regionale vaardigheidstoets

IMG_4588 IMG_4589

Een mooie dag was het voor de mannen van de wedstrijdploeg van onze post (Maasdriel-Oost). De regionale vaardigheidstoetsen werden vandaag gehouden in Geldermalsen.

Onze ploeg moest om 9.50 aan de slag om de wedstrijd te spelen. Een aantal supporters van de post waren meegereisd om de mannen aan te moedigen.

De ploeg bestond uit Joop Blok, Maarten Bosch, Vincent Schipper, Herman Aaldering, Stijn Schouten & Geert v. Hooft.

Gefeliciteerd mannen met het behalen van de 3e plaats en het doorgaan naar de volgende ronde in het najaar.

1e werd post Dodewaard & 2e Kesteren.

—————————————————————————–

DONDERDAG 09 JUNI

Frontale aanrijding Hurwenen

IMG_4456

Foto: Marco Verhoeven

Rond 11.00u in de ochtend gebeurde er een frontale aanrijding op de Waaldijk in Hurwenen. Vanwege mogelijk een te hoge riet/gras langs de dijk was het in de bocht moeilijk zien of er een tegenligger aan kwam.

Hierdoor kwamen mogelijk de 2 auto’s in botsing met elkaar. De brandweer kwam ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen. Alle personen waren de voertuigen uit. Er vielen 3 gewonden.

—————————————————————————–

WOENSDAG 08 JUNI

Grote problemen op de meldkamer

Een grote storing trof woensdagochtend de meldkamer in Nijmegen (Veiligheidsregio Gelderland-Zuid), waar wij onder vallen. Er moest vanuit de meldkamer in Arnhem (Veiligheidsregio Gelderland-Midden) gehandeld worden en vandaar uit moesten de meldingen gedaan worden en kwamen ook de telefoontjes binnen.

In het begin moesten daarom ook alle 36 kazernes in de regio bemand worden met minimaal een TS-6 bemanning. Tot alles geregeld was vanuit Arnhem, dit alles was in de ochtend na 15 minuten al opgelost en werd de kazernebezetting weer opgeheven.

Rond 14.30 was de meldkamer Nijmegen weer in dienst en leek alles weer goed te werken. Maar dat bleek niet het geval, rond 17.15 vielen vele systemen opnieuw uit. Wederom moest alles weer in gang gezet worden om de noodalarmering vanuit Arnhem te regelen. Waarbij opnieuw kazernebezetting nodig was voor alle posten. Rond 18.30 werd deze weer opgeheven.

De problemen in Nijmegen zijn donderdagmiddag opgelost waarna alles weer operationeel is.

—————————————————————————–

ZONDAG 05 JUNI

Opnieuw brand aan de Maasbandijk

BR 050616 (6) BR 050616 (1)

Foto 1: Tim Aaldering

Een brand in een woonhuis in Kerkdriel deze ochtend rond 8e. Opnieuw aan de Maasbandijk, zo’n 200m van de plek waar afgelopen maandag brand uitbrak door blikseminslag.

De ambulance kwam ter plaatse omdat een bewoner rook had ingeademd. De hoogwerker hoefde niet in actie te komen en kon weer huiswaarts.

Maasdriel-Oost was met zijn 2 auto’s (TS) ter plaatse en maakte het klusje af. Er was vooral veel rook in de woning aanwezig, deze is d.m.v. ventilatie verdreven. Rond 10e waren de mannen weer op de post terug.

De oorzaak van deze brand is niet bekend, mogelijk door kortsluiting. Salvage kwam ter plaatse om de schade op te meten en de bewoners te informeren hoe nu verder betreft de roetschade end. BR 050616 (2)

—————————————————————————–

MEI

—————————————————————————–

MAANDAG 30 MEI

Grote brand door blikseminslag

brn30516

Een grote brand in een woonhuis aan de Maasbandijk in Kerkdriel maandagochtend. De oorzaak was blikseminslag.

IMG_4350

Maasdriel-Oost was met 2 voertuigen uitgerukt, Zaltbommel en Maasdriel-West ieder 1 TS. Neerijnen-West met de hoogwerker.

De schade is beperkt gebleven tot de bovenverdieping. Beneden is er vooral veel waterschade. Er vielen geen gewonden.

IMG_4340IMG_4342

Foto’s: Marco Verhoeven

—————————————————————————–

ZONDAG 22 MEI

Vreemde lucht geroken

 IMG_4313

Foto: Tim Aaldering

Klokslag 9 uur in de avond kwam er een melding binnen bij de meldkamer van een vreemde lucht, wat door enkele bewoners van de Lindestraat in Kerkdriel was gemeld. Een soort benzinegeur was te ruiken.

De brandweer kwam ter plaatse en voerde enkele metingen uit bij en in de woningen. Hier werd niks gemeten en alles bleek veilig. Waarschijnlijk is er in de riolering wat benzine gemorst en door de regen was dit nu goed te ruiken.

Na een korte inzet keerden de mannen weer terug naar de post.

—————————————————————————–

ZONDAG 08 MEI

Dodelijk ongeval N831 Kerkdriel

ong8520162 

Foto: Bernt v. Dongen

Even na 8e op zondagavond gebeurde er een ernstig ongeval op de Provincialeweg (N831) in Velddriel/Kerkdriel, op de kruising van de Steenbeemdstraat/Meiweg pal om de hoek bij de brandweerkazerne.

1 personenauto en 1 klein bestelbusje kwamen frontaal met elkaar in botsing. Het busje wilde linksaf slaan de Meiweg in en stond op het overige verkeer te wachten wat naderde.

In de personenauto zaten een vader en zoon. Deze lagen gewond naast de auto, waarop gelijk eerste hulp is verleend. Ze zijn met de ambulance beide naar het UMC Utrecht vervoerd.

In het busje zat 1 persoon (man van 84 jaar) die ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden. Waarop de brandweer even later de man nog uit de auto heeft moeten knippen, aangezien de auto behoorlijk verwrongen was.

Op het incident kwamen een 3-tal ambulances, traumaheli, meerdere politie-eenheden en brandweer op af. De VOA heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht.

—————————————————————————–

MAANDAG 02 MEI

Man valt door dak

02052016val

Foto: Marco Verhoeven

Maandagochtend rond 11e kwam er een spoedmelding binnen dat er een man door een dak was gevallen, van zo’n 4 meter hoog. De man was aanspreekbaar maar had erge last van zijn rug. De traumaheli en ambulance verleende eerste hulp, de heli vloog in de buurt van Kerkdriel en was dan ook zeer snel ter plaatse.

Zo ook de brandweer die ter assistentie was voor de ambu, na een korte inzet konden de mannen weer terugkeren naar de post.

De man is vervoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

—————————————————————————–

APRIL

—————————————————————————–

ZATERDAG 16 APRIL

Maasdriel-Oost met 2 ploegen naar Huissen

wedstrhuissen

Foto’s: Tim Aaldering

Zaterdagochtend vroeg vertrok de 1e ploeg richting Huissen (onder Arnhem) om een wedstrijd te gaan spelen aldaar. De 2e ploeg mocht in de middag spelen, waarbij de 1e ploeg aandachtig toeschouwer was.

De beide ploegen van post Oost speelden uiteraard niet dezelfde wedstrijd. De een ging de TAS-HD baan op (brand) en de andere de 112-baan (combi HV-OGS-brand). Na een klein uurtje zweten waren de mannen weer voldaan en was het afwachten geblazen.

Er deden zo’n 9 a 10 ploegen mee per baan. ’s avonds werd de uitslag bekend gemaakt, met een 4e notering en een 5e notering. Geen plaats om de volgende ronde te halen helaas, maar super gedaan mannen!

wedstrhuissen2

—————————————————————————–

ZATERDAG 16 APRIL

Gaslek bij school Alem

HV OGS 1642016 (1) HV OGS 1642016 (2)

Wegens graafwerkzaamheden bij de school in Alem (Sint Odradastraat/De Steeg) is er een gasleiding geraakt en was er een lek ontstaan. Waarbij standaard de brandweer komt om metingen te verrichten en evt. ontruiming van de omliggende huizen. Dit laatste was gelukkig niet nodig.

Liander kwam ter plaatse en zorgde dat het snel gedicht was en het weer veilig verklaard kon worden.

Enkele huizen om het lek heen zaten tijdelijk zonder gas. Logistiek kwam nog om de mannen van een hapje en een drankje te voorzien. Na een kleine 4 uur kon de brandweer weer terugkeren.

—————————————————————————–

VRIJDAG 15 APRIL

Houtsnippers in broei

IMG_3857 IMG_3851

Donderdagavond rond 22.00 meldde een voorbijganger dat hij wat zag roken/branden onder aan de Hoenzadrielsedijk (te Hoenzadriel). Daar waren wat bomen gekapt en tot snippers vermalen, dit was op 1 grote berg gegooid en lag daar in het open weiland.

Door onbekende reden is dit gaan broeien, waar Maasdriel-Oost toen voor is gepiept. Na enig werk, scheppen/koelen was de klus na een klein uurtje geklaard.

De ochtend erop, deze vrijdag is het opnieuw gaan broeien. Een voorbijganger die zijn hond kwam uitlaten aldaar heeft daarop actie ondernomen en gebeld. Hierop zijn wij opnieuw ter plaatse gegaan en hebben hetzelfde werk verricht. De gemeente is in kennis gesteld om deze houtstapel versneld op te komen ruimen om een herhaling van zetten te voorkomen.

—————————————————————————–

VRIJDAG 8 APRIL

Wederom ongeval voor post Oost

ongveldd842016 óngvelddr84206

Foto’s: MooiBommelerwaard.nl/Theo Pompen

Vrijdagavond rond 19.30 gebeurde er opnieuw een ongeval in het gebied van post Oost. Een auto raakte in een slip en kwam met een smak terecht in de berm/droge sloot. De bestuurster kwam met de schrik vrij.

Dit alles gebeurde in de (beruchte) bocht op de Provincialeweg in Velddriel, kruising Veersteeg-Koestraat. Hier gebeuren met enige regelmaat ongevallen, gelukkig vaak met alleen blikschade, zo ook dit keer.

Toen de brandweer arriveerde was de persoon al uit de auto en kon de brandweer vrij snel weer terugkeren naar de kazerne.

De vrouw werd nagekeken door de ambulance. De auto is vrij snel uit de sloot geborgen, waardoor de weg weer volledig vrij was.

—————————————————————————–

DONDERDAG 7 APRIL

Auto op zijn kant N322-Heerewaarden

ONG HW 742016 (2) ONG HW 742016 (1)

Foto’s: Marco Verhoeven

Op de v. Heemstraweg in Heerewaarden (N322) gebeurde deze donderdag in de avondspits een ongeval. Hierbij kwamen 2 voertuigen met elkaar in botsing en kwam 1 auto op zijn zij te liggen. Alle personen konden de auto’s uit komen en verdere hulp van de brandweer was dan ook niet nodig betreft bevrijding.

Die snel ter plaatse waren en assistentie verleende aan de politie.

—————————————————————————–

DINSDAG 5 APRIL

Keukenbrand in Hoenzadriel

maasdr1

Rond 1e in de nacht naar dinsdag kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Rooijensestraat in Hoenzadriel. De TS ging snel ter plaatse en bij aankomst waren de beide bewoners al buiten. Een kortsluiting in een van de keukenkastjes heeft de kleine brand veroorzaakt die nog in een beginfase was.

Er was vooral veel rook, het vuur was al nagenoeg uit gemaakt door een van de bewoners. Die wakker schrokken en een penetrante geur roken. Hierop gingen ze snel kijken en bleek dus dat er brand was uitgebroken waarop snel 112 is gebeld.

Salvage kwam ter plaatse om de schade op te nemen en de bewoners te informeren hoe verder te handelen. Na de woning te hebben geventileerd keerden de mannen van post Oost weer terug naar de post.

—————————————————————————–

MAART

—————————————————————————–

DINSDAG 29 MAART

Kop-staart botsing Velddriel

IMG_3766

Iets na 3e in de middag kwam er een melding binnen van een ongeval met letsel. Een 3-tal auto’s waren betrokken bij dit ongeval. Wat gebeurde op de Provincialeweg, net voor de kruising met de Koestraat/Veersteeg.

Een auto wilde afslaan naar links, een oprit op, maar moest wachten op verkeer wat hem tegemoet kwam. Waarbij daarachter een auto netjes remde en stopte, maar een busje daar weer achter dit net te laat zag en op de auto klapte. De persoon in de auto had last van nek en rug, vandaar dat ook de brandweer ter assistentie is gekomen.

Binnen het half uur was de weg weer vrij. Het ambulance personeel liet de persoon zelfstandig uitstappen, is op de brancard gelegd en ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

—————————————————————————–

MAANDAG 28 MAART

Auto op zijn kop in droge sloot

Ongeval Hoorzik Kerkdriel 1

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

In de vroege ochtend van maandag (2e paasdag) is er een auto van de weg geraakt en op zijn kop in een droge sloot terecht gekomen. De melding werd gedaan door een van de buurtbewoners aldaar.

Dit alles gebeurde in de Hoorzik te Kerkdriel, er zaten in totaal 3 personen in de auto. Allemaal waren ze op eigen kracht uit de auto gekomen, bij aankomst van de politie en brandweer was de auto dan ook al leeg.

2 personen raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De traumaheli werd later nog opgeroepen voor 1 slachtoffer, die ter plaatse is gekomen bij de snelweg A2, waar de ambulance stond te wachten met het slachtoffer en de arts instapte.

Over de oorzaak is niks bekend. De politie onderzoekt nog of er alcohol in het spel was.

Ongeval Hoorz 2016

Foto: Marco Verhoeven

—————————————————————————–

VRIJDAG 18 MAART

Hinderlijke lucht blijkt hooibroei

brw1

Rond de klok van 4e werd de OVD gepiept voor een vreemde lucht aan de Veerweg in Alem. Bij het ter plaatse komen bleek in een weiland langs de Veerweg een aantal hooibalen te liggen. Deze zijn gaan broeien/branden wat de hinderlijke lucht en rook veroorzaakte.

De TS werd gealarmeerd en het brandje was daarna snel onder controle.

—————————————————————————–

FEBRUARI

—————————————————————————–

Dit is het verhaal van Sylvia Schipper, een vrouw van een brandweerman van ons korps. Dit verhaal is gebaseerd op een uitruk van een brand op 30 januari in een kassencomplex.

Het leven van een brandweer vrouw

Ik schrik op van het schelle geluid. Iets waar ik midden in de nacht nooit aan zal wennen. De pieper ligt op het nachtkastje te trillen. Er word gekeken en weer terug gelegd. Brand gebouw is de melding, maar geen dienst. Net als de adrenaline wat is weggeëbd gaat na twee minuten de pieper weer. Brand is opgeschaald naar middelbrand. Manlief springt uit bed, schiet snel iets aan en gaat op weg. ‘Voorzichtig’ roep ik hem na. Een van de kinderen roept ‘dag papa’, nog net voor hij de deur uit gaat roept hij ‘dag liefje’. Ik doe het licht weer uit en besluit verder te gaan slapen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn gedachten zijn te druk met de dagelijkse dingen.

Een blik op de klok zegt me dat ik zeker nog drie uur zou moeten slapen. Ik draai me om en probeer het nog eens. Dat het buiten enorm waait en af en toe regent helpt niet echt mee. Dan hoor ik opnieuw sirenes. Omdat mijn man weg is en ik over de mogelijkheden beschik, kijk ik op mijn app om te zien wat het is. Mijn instinct zegt me dat het met deze brand te maken heeft. Een vaag soort buikpijn en een misselijk gevoel steken de kop op. De brand is opgeschaald naar grip 1. Mijn man is daar. Vrienden van mijn man zijn daar. Mannen die ik ook ken, van verhalen, van avonden dat wij brandweer vrouwen er ook zijn. Gezellige avonden voor de ontspanning, voor de waardering en erkenning van deze vrijwillige brandweermensen.

Op dit moment vouw ik mijn handen ineen en knijp met mijn ogen als een klein kind dat graag iets wil. Ik vraag mijn dierbare daarboven om goed op mijn man te passen. Dat hij weer veilig thuis komt. Dat hij thuis komt zoals hij ook vertrokken is. De meest vreselijke scenario’s gaan door mijn op tilt geslagen gedachten. Het stemmetje dat zegt dat ik niet zo gek moet doen is ver te zoeken op dit moment. Ik heb een minuutje nodig om tot mezelf te komen. God zijn dank dat de kinderen gewoon doorslapen. Ik luister naar de wind. Geen goede omstandigheden voor een brand. Toch begin ik te kalmeren. Een vertrouwde stem dringt zich steeds meer op de voorgrond. Hij is oké, hij heeft zijn opleiding gehad en is geen “groentje” meer. De oefenavonden die hij trouw bezoekt zijn er niet voor niks. Het komt goed. Het misselijke gevoel verdwijnt niet, net als de vage buikpijn. Ze zijn mijn trouwe kompanen als mijn man er niet is. Het maakt niet uit wat voor een inzet het is, ze zijn er altijd.

Inmiddels is er anderhalf uur verstreken. Ik ben klaarwakker. Ik ben aan het wachten tot hij thuiskomt. Dat kan nog wel even duren. Dat weet ik uit ervaring. Misschien val ik zo nog even in slaap. Bijna begint de nieuwe dag. Het zal over een uurtje licht worden. Ik zou willen dat ik kon slapen. Slapen voor ons beide, want als hij thuiskomt kan hij niet slapen. Niet omdat hij niet moe zal zijn, maar omdat hij moet gaan werken. Mijn man is bij de vrijwillige brandweer en dat houd in dat hij net als zijn meeste brandweer collega’s van dit korps een baan heeft naast de brandweer. Het werk gaat dus door. Gemaakte afspraken moeten nagekomen worden.

Ik zou willen dat hij thuis kwam, zodat ik me geen zorgen meer hoefde te maken. Ik kijk nog eens op mijn app. Al een uur lang geen meldingen meer met betrekking tot dit voorval. Ik ga mijn pen neerleggen en proberen te slapen. We hebben hier samen voor gekozen op het moment dat hij me vroeg ‘zal ik bij de vrijwillige brandweer gaan?’ Als hij straks thuiskomt wil ik er voor hem zijn. Ik zal luisteren naar zijn verhalen, troost bieden waar nodig. Het zijn serieuze verhalen van echte gebeurtenissen. Ik kan alleen maar hopen op verhalen met een goede afloop. Dat iedereen veilig naar huis is kunnen gaan. Ik kom tot een conclusie. Brandweervrouw ben je ook voor het leven.

Klik op de link om naar de blog te gaan van Sylvia en evt een reactie achter te laten.

—————————————————————————–

DINSDAG 9 FEBRUARI

Keukenbrand Veilingweg Velddriel

brw1

In het begin van de middag brak er brand uit in de keuken van een woning aan de Veilingweg in Velddriel. De brandweer was snel ter plaatse en het vuur (wat in de afzuigkap zat) was snel geblust.

Er was vooral veel rook aanwezig, maar dit was snel geventileerd en na een korte nacontrole keerde de mannen van Maasdriel-Oost weer terug naar de post.

Er vielen geen gewonden. Salvage kwam kijken naar de aanwezige schade en wat er verder moet gebeuren om het huis, en vooral de keuken weer bewoonbaar te maken.

—————————————————————————–

DINSDAG 2 FEBRUARI

Aanvaring op de Waal bij Zuilichem

Aanvaring waal zuilichem 3

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

In de vroege ochtend van dinsdag kwamen er 2 schepen in botsing met elkaar op de Waal bij Zuilichem. Een tanker en een duwboot. Vooral de tanker raakte zwaar beschadigd, de stuurhut was het zwaarst getroffen zoals op de foto te zien is.

De brandweer van Brakel, de HV van Zaltbommel & een TS van Lingewaal-Zuid aan de andere kant van de waal waren opgeroepen. De blusboot uit Tiel was er vrij snel. Ook onze boot van korps Maasdriel-Oost was gepiept maar hoefde ter plaatse geen actie te ondernemen.

Er raakte niemand gewond en ook was er geen lekkage aangetroffen van de aanwezige 1000 ton benzeen die het schip vervoerde. Wonder boven wonder dus alleen materiële schade. De waal is wel een tijdje gedeeltelijk gestremd geweest, maar hinder ontstond er niet.

Pas in de loop van de middag is de tanker afgesleept naar de haven van Haaften om daar gerepareerd te worden. De duwboot kon op eigen kracht verder.

—————————————————————————–

MAANDAG 1 FEBRUARI

Koe in mestput

IMG_3298

Een koe/stier was maandagochtend in een mestput beland waardoor deze vast kwam te zitten in een smalle gang met een halve meter mest, hierdoor werd de brandweer gepiept voor assistentie om het dier te bevrijden samen met de boer.

Dit was nog een vrij lastige kwestie omdat het dier zich vaak ophield waar je niet bij kon, na een korte verkenning in de put bleek het te gevaarlijk omdat je eenmaal beneden geen kant op kon en de stier te onrustig was, daarom is ook besloten het dier na een opening te jagen waarna we touwen om zijn kop konden doen en zo vast te zetten.

Na een kleine 3 uur is het gelukt en heeft een aannemer het beest uit de put getakeld.

IMG_3296

—————————————————————————–

JANUARI

—————————————————————————–

ZATERDAG 30 JANUARI

Zeer grote brand in kassencomplex

BRgroteingh30012016

Foto: MooiBommelerwaard / Theo Pompen

Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een kassencomplex met aangrenzende woonruimte grotendeels in de as gelegd aan de Grote Inghweg in Kerkdriel.

Rond 3.45 kwam de eerste melding binnen waarna 2 x een TS (tankautospuiten) van Maasdriel-Oost ter plaatse gingen. Al snel bleek dat de brand uitslaand was en er op meerdere plaatsen vuurhaarden waren.

Er werd opgeschaald naar zeer grote brand. Korpsen uit Zaltbommel, Maasdriel-West, Neerijnen-West, Beneden-Leeuwen & Geldermalsen assisteerden bij de brand.

Er waren op moment van aankomen van de 1e TS nog 11 mensen in het pand, die in de aangrenzende woonruimten lagen te slapen. Deze zijn ternauwernood gered aangezien het al vol rook stond. Er raakte niemand gewond. Wel kwam er asbest vrij waarna de straat werd afgezet en pers op afstand werd gehouden, ook een krantendepot was niet bereikbaar, waardoor sommige kranten niet bezorgd konden worden.

Een aantal personen die in de woning verbleven zijn tijdelijk opgevangen op de kazerne van Maasdriel-Oost die om de hoek ligt. Rond 8.00 was iedereen weer terug huiswaarts, om 8.45 mocht er nog een TS voor nabluswerkzaamheden naar de locatie.

—————————————————————————–

ZATERDAG 23 JANUARI

Jubilarissen krijgen oorkonde

jubi20161

Foto: MooiBommelerwaard / Theo Pompen

Zaterdagavond kregen 3 personen van post Maasdriel-Oost een oorkonde omdat ze 12,5 jaar bij de brandweer zitten als vrijwilliger. Dave Bekers, Harry Vreeze & Leo v. Lamoen zijn de jubilarissen. Nummers 2,3 en 5 op de foto.

Tevens neemt Leo v. Lamoen afscheid van de brandweer.

Gerard Verharen zit 35 jaar bij de brandweer, voorheen bij korps Rossum. Vanwege privé-omstandigheden heeft hij dit voorbij moeten laten gaan. Maar 35 jaar is zeker ook het vermelden waard.

Burgemeester v. Kooten en Wil-Jan Kappert reikten de oorkondes uit aan de mannen.

—————————————————————————–

ZATERDAG 2 JANUARI

Schoorsteenbrand Velddriel

schoorsteenbr 02012016 (5)

Foto: Marco Verhoeven

Om 13.10 mocht Maasdriel-Oost uitrukken naar de Voorstraat in Velddriel, voor een schoorsteenbrand. In eerste instantie werd er   PRIO 1 gegeven, maar onderweg werd er teruggeschaald naar       PRIO 2, omdat het vuur al grotendeels gedoofd was.

Na controle met de assistentie van de hoogwerker uit Waardenburg was alles weer veilig en keerde iedereen weer terug naar de post.

—————————————————————————–

2015

—————————————————————————–

VRIJDAG 1 JANUARI

Drukke jaarwisseling voor brandweer

jaarwisseling 15-16 (1)

Foto: Autobrand Venuslaan Kerkdriel

Oudejaarsavond en nacht verliep in de gehele Bommelerwaard bijzonder druk vergeleken met andere jaren. Gekeken naar ons korps hadden we 5x zoveel uitrukken dan de vorige jaarwisseling toen we er maar 2 hadden. Dit jaar waren het 11 uitrukken. De ploeg die nieuwjaarsnacht draaide had het dus druk. Zelfs korpsen uit Zaltbommel, Maasdriel-West & Dreumel zijn in ons gebied geweest om te assisteren naar de vele brandjes.

De eerste melding kwam iets na 20.00u binnen waarna ze vrijwel continu bezig zijn geweest afvalbrandjes te blussen tot de klok van 3.00u.

jaarwisseling 15-16 (2)

Foto: Afvalbrand Variksestraat Heerewaarden

De meldingen die er waren zijn allemaal terug te vinden op de pagina uitrukken 2015 en 2016. In Kerkdriel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Alem & Velddriel is de brandweer geweest om afval & coniferenbranden te doven. In Kerkdriel brandde nog een auto volledig uit die in de Venuslaan stond, in de wijk de Ipperakkeren waar het elk jaar wel raak is met meldingen. Eerder op de avond mocht de brandweer er ook al heen.

Er zijn verder geen noemenswaardigheden voorgevallen, behalve dus de autobrand in Kerkdriel en het assisteren van de politie in Hoenzadriel om het wegdek te reinigen na de mogelijke liquidatie eerder op de avond.

 jaarwisseling 15-16 (3)

Foto: Bouwcontainer in brand Alem

—————————————————————————–

DECEMBER

—————————————————————————–

DONDERDAG 31 DECEMBER

Leegstaande schuur in brand

IMG_2787

Foto’s: Marco Verhoeven

Iets voor de klok van 5e in de vroege ochtend op oudjaarsdag kwam er een melding binnen van een brand in een leegstaand gebouw in Velddriel, het is pal naast de woning die in augustus afgebrand is. Op de hoek van de Kapelstraat/Provincialeweg. Wat bij hetzelfde perceel hoort. Op korte termijn stond de sloop van de woning gepland.

Er werd opgeschaald naar middelbrand, met hulp van de collega’s van Neerijnen-West die met de hoogwerker kwamen. Bij aankomst viel er al niks meer aan te doen en was de brand al uitslaand, het dak was al bijna compleet afgebrand. Iets na 6e waren alle manschappen weer terug op de kazerne.

Over de oorzaak is niks bekend.

IMG_2788

—————————————————————————–

DONDERDAG 24 DECEMBER

Lek in woonboot zorgt voor problemen

IMG_2714

Foto’s: Marco Verhoeven

In de ochtend iets na 11e werd de brandweer gepiept voor een melding aan de Zandstraat in Kerkdriel, aan een steiger op de Maas dreigde een woonboot te zinken. Deze had een lekkage in een van de kleppen waardoor de boot vol met water liep. De hulp van de brandweer was ingeroepen en is er begonnen met het leegpompen van de boot.

De 5331 en de OvD keerde al snel weer terug naar de post, waar de overige manschappen van het bootteam bleven en de klus afmaakten.

De lekkage was inmiddels gedicht, en rond half 2 waren alle manschappen weer terug in de kazerne en was de woonboot weer zo goed als droog.

IMG_2719—————————————————————————–

ZONDAG 6 DECEMBER

Auto beland op zijn kop in de Maas

image-5514256

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Rond de klok van 15.20 kwam er een melding binnen  van een auto te water aan de Steigerboom in Kerkdriel. Brandweer, politie & ambulance kwamen ter plaatse. Even later ook de politieheli nog even, die kort boven het incident bleef hangen. Mogelijk op zoek naar de 2 inzittenden.

Voor de brandweer was er weinig te doen, er bleek al snel dat alle personen zelf uit het voertuig zijn gekomen, en toen op de vlucht zijn geslagen. De politie heeft even later de bestuurder aangetroffen in de Nieuwstraat. De man bleek teveel gedronken te hebben en is aangehouden.

Auto te water kekrdriel 56jpg.jpg

—————————————————————————–

NOVEMBER

—————————————————————————–

ZATERDAG 28 NOVEMBER

Ongeval fietser-auto

Ongeval%20Kerkdriel%202.jpgbm

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

In de vroege morgen van zaterdag gebeurde er een ongeval op de kruising van de Berm/Kloosterstraat/Piekenwaardweg in Kerkdriel. Een fietser kwam in aanrijding met een auto en raakte daarbij gewond. Ook de traumaheli werd opgeroepen.

De brandweer die om de hoek zat werd ook gealarmeerd voor het ongeval maar kon al vrij snel weer terug. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de weg een tijdje afgesloten gehad vanwege onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

—————————————————————————–

DINSDAG 24 NOVEMBER

Schoorsteenbrand Rossum

iphone 126.JPG

Foto: MooiMaasdriel.nl

Dinsdagmiddag net voor 15.00 was er een melding van een schoorsteenbrand aan de Burg. van Randwijckstraat in Rossum. De bewoner had het brandje zelf al grotendeels geblust. De brandweer kwam voor controle met spoed ter plaatse en zorgde dat al het vuur uit de schoorsteen was.

Samen met de hoogwerker uit Waardenburg was de klus na een uurtje  geklaard.

—————————————————————————–

ZATERDAG 21 NOVEMBER

OMS Laanzicht

Zaterdag was er wederom (2x) een OMS bij Laanzicht in Rossum aan de Kerkstraat, deze OMS is de nummer 1 voor post Oost dit jaar. Met al meer dan 10 meldingen op dit adres. De 5332 is ‘s-middags ter plaatse gegaan, omdat de TS met bemanning al vlakbij was vanwege de sinterklaasintocht in Rossum. Hierop mocht de 5331 binnen blijven. Er bleek niks aan de hand.

—————————————————————————–

WOENSDAG 11 NOVEMBER

Auto over de kop

bmeesters11112015

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Even voor 17.30 woensdagmiddag gebeurde er een ongeval in de Teisterbandstraat in Kerkdriel. Hierbij wilde een personenauto een scooter-motor inhalen, maar dit ging niet helemaal goed.

Door de manoeuvre kwamen de 2 voertuigen met elkaar in botsing, de auto sloeg over de kop en de scooterrijder kwam ten val. Deze laatste kon zelf zijn weg vervolgen. De bestuurder van de auto kwam op zijn zij tot stilstand, waarna omwonenden snel in actie kwamen en de auto recht zetten. De bestuurder werd meteen bevrijd en opgevangen.

De 64-jarige bestuurder uit Kerkdriel is voor onderzoek mee gegaan naar het ziekenhuis. De brandweer kon snel weer huiswaarts, de politie heeft de weg nog een tijdje afgesloten.

—————————————————————————–

OKTOBER

—————————————————————————–

ZATERDAG 24 OKTOBER

Wederom brand op camping Heerewaarden

image

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Een stacaravan is in de nacht van vrijdag op zaterdag verwoest door brand op de camping aan de Hogestraat te Heerewaarden. De melding kwam binnen rond 1.00. Waarbij gelijk middelbrand werd gemaakt en korps Maasdriel-Oost is uitgerukt met 2 tankautospuiten en de OvD.

Eenmaal ter plaatse stond de caravan al helemaal vol met rook en een gedeelte volledig in brand. De caravan was niet meer te redden. Na een 3-tal uurtjes keerde de brandweer weer terug naar de post.

Er vielen geen gewonden. De politie heeft onderzocht dat het om brandstichting ging, er is nog niemand opgepakt.

Politie en ook de pers waren snel ter plaatse, omdat het de 2e brand is in 3 dagen tijd op de camping. Woensdagnacht verwoeste een uitslaande brand nog het gebouw van het restaurant/opslag/receptie van de camping-watersportcentrum. Bij deze brand wordt niet uitgegaan van brandstichting.

BR Heere 24102015 (1)

Foto: Twitteraccount @18stephan06

—————————————————————————–

WOENSDAG 21 OKTOBER

Zeer grote brand camping Heerewaarden

heerw211015

Foto’s: Trudy vd zalm/MooiMaasdriel.nl

Een uitslaande brand op de camping in Heerewaarden heeft een gebouw in de as gelegd, waar de receptie/opslag/restaurant gehuisvest zat.

Om 2.15 werd de 1e TS van Oost gepiept, waar al snel opgeschaald werd naar zeer grote brand. Korpsen uit Maasdriel-Oost, Dreumel, Beneden-Leeuwen, Maasdriel-West en Zaltbommel bestreden het vuur. Neerijnen-West zat op kazerne Maasdriel-Oost om het gebied te waarborgen.

Aan het pand viel bij aankomst al niks meer te doen, wat op meerdere plaatsen uitslaand was. De focus lag op de omliggende gebouwen/chalets, om deze te beschermen. Na een uur waren de grootste vlammen er van af en is de brandweer nog uren bezig geweest met nablussen.

Er vielen geen gewonden, wel was er ter assistentie een ambulance aanwezig. Na onderzoek van de technische recherche is gebleken dat het geen brandstichting betrof, maar mogelijk kortsluiting in de technische installatie van het restaurant.

heerw2110152

—————————————————————————–

ZATERDAG 10 OKTOBER

Binnenbrand leegstaand industriepand

Rond half 3 in de nacht kwam er een melding binnen van een brand in een grote loods aan de Hogewaard in Heerewaarden. Er werd vrijwel direct middelbrand gemaakt. Hierbij gingen beide TS-en/hoogwerker en de OvD ter plaatse.

Bij aankomst bleek er een (kleine) binnenbrand te zijn. De loods was al grotendeels leeg. Maar enkele (verf)blikken op pallets, stonden in lichterlaaie. Na een korte inzet (binnenaanval) was het vuur onder controle en brandmeester.

Auto te water

Vincent Sch Laarstr
Foto: Vincent Schipper

Eerder op vrijdag was er een auto te water op de kruising van de Laarstraat/Oostenbroekweg in Velddriel, waarop ook de brandweer werd gealarmeerd, er bleek al snel dat de persoon uit het voertuig was en de brandweer niet nodig. Ambulance en politie handelde de zaak af.

—————————————————————————–

ZONDAG 4 OKTOBER

Druk weekend voor Maasdriel-Oost

Afscheidsfeest Marc(o) Verhoeven

Vrijdagavond werd er van Marc Verhoeven, beter bekend als d’n Bello afscheid genomen, na meer dan 25 jaar brandweer (1989). Voorheen korps Kerkdriel, sinds 2007 tot 2015 bij Maasdriel-Oost.

De altijd vrolijke, en aanwezige Marc(o) zorgde altijd voor schik en als hij aanwezig was viel het nooit stil. Vele anekdotes kwamen deze avond langs waar soms hartelijk om gelachen moest worden, maar ook een traantje, want het doet ons allen pijn afscheid te moeten nemen van d’n Bel als brandweerman.

Het werd groots uitgepakt met een ereronde met alle brandweerwagens door Kerkdriel, een ontvangstoptreden van onze eigen Doedelzakker Harry Vreeze, toespraken van o.a. Wil-Jan Kappert en de burgemeester, DJ Bryan Bass, en als klap op de vuurpijl een optreden van Kapalone.

Wedstrijd

Een dag later op zaterdag, net bekomen van de kater mocht er weer een wedstrijd gespeeld worden in Gameren. De jaarlijkse Bommelerwaardse vaardigheidstoets stond op het programma. Waarbij alle korpsen uit het cluster meededen. Het scenario: een brandmelding op de gemeentewerf in Zaltbommel. Bij aankomst bleek er brand op kantoor, waarbij 2 slachtoffers waren. 1 bedwelmd door de rook, de ander bekneld onder een aanhanger.

De uiteindelijke winnaar was Maasdriel-Oost (1), keurig gedaan mannen. Een 2e ploeg van post Oost werd 5e. Een weekend met 2 gezichten, maar ook 2 dagen om nooit te vergeten.

—————————————————————————–

SEPTEMBER

—————————————————————————–

DONDERDAG 24 SEPTEMBER

Mogelijk drugsafval gedumpt

IMG_0730

In de avond werd er gealarmeerd dat er een lekkend vat zou zijn gezien onderaan de Hoenzadrielsedijk in Hoenzadriel. De OvD ging als eerste ter plaatse met de politie en gemeente, waarna er opgeschaald is vanwege een bijtende (zuur)substantie die gelekt was uit het vat, wat in de berm en op de weg terecht was gekomen.

Maasdriel-Oost, Gameren & Geldermalsen kwamen naar het incident met vele andere poppetjes. Vanwege een OGS-incident (gevaarlijke stof), is er in chemiepakken gehandeld en is het vat uit de berm verwijderd en afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Na een 4-tal uren was de klus geklaard voor iedereen. De politie en het LFO onderzoeken de zaak vanwege het dumpen van mogelijk drugsafval.

—————————————————————————–

DONDERDAG 17 SEPTEMBER

Autobrand in de vroege ochtend

In de vroege ochtend van donderdag brak er brand uit in een auto in de Proosdijstraat in Kerkdriel. Rond 5.15 kwam de melding binnen.

De auto stond op de oprit van een woning. De brand is mogelijk veroorzaakt door kortsluiting, de bewoners schrokken wakker van een knal, mogelijk de band die sprong van de hitte. Door optreden van de bewoner met een tuinslang is de brand snel bedwongen.

Bij aankomst van de brandweer was het vuur al uit, na een korte nacontrole keerde ze weer terug. De auto zal als verloren moeten worden beschouwd.

—————————————————————————–

DONDERDAG 3 SEPTEMBER

Stormschade Kerkdriel

Stormsch3915

Foto: Herman Aaldering

Waarschijnlijk nog een van de naweeën van het noodweer van enkele dagen terug. Deze boom die ook getroffen is door de heftige buien, de brandweer is erbij gehaald vanwege het mogelijk gevaar dat deze helemaal zal breken en op iemand terecht komt.

Rond 18.00 donderdagavond werd er gealarmeerd om naar de kruising van de Edelmanstraat/Beatrixstraat te gaan waar deze boom stond.

De brandweer haalt het gevaar weg. De gemeente zal deze boom opruimen, wat geen taak is van de brandweer.

—————————————————————————–

AUGUSTUS

—————————————————————————–

MAANDAG 31 AUGUSTUS

Veel schade door noodweer

Zondagavond begon het al met regenen en onweren, en in vooral Zaltbommel/Rossum/Hurwenen ook hagelstenen zo groot als pingpongballen. Vele auto’s liepen hierdoor schade op. De hevige buien gingen door tot in de nacht.

Waar de brandweer vooral meldingen van binnen kreeg was de overvloedige regenval in korte tijd. Wat niet leek op te houden. Straten stonden blank en vele kelders liepen onder, waarbij de brandweer in de Bommelerwaard alleen al 35x is uitgerukt (verdeeld over de 6 korpsen).

Maasdriel-Oost is 8x uitgerukt voor allemaal ondergelopen kelders end. Tussen 22.30 en 2.00 waren alle korpsen in de Bommelerwaard druk aan het rijden. Een enkele melding betrof stormschade en een  2-tal door blikseminslag.

De meldkamer in Nijmegen raakte al snel overbelast vanwege het noodweer, hierdoor werd een commandopost geopend in Zaltbommel waarbij ze de meldingen via mail doorgestuurd kregen en zo via eigen portokanalen het doorseinde naar de korpsen.

—————————————————————————–

ZATERDAG 22 AUGUSTUS

Autobrandje Velddriel

maasdr1

In de late avond van zaterdag kwam er wederom een melding binnen deze week van een gebouwbrand. Dit bleek gelukkig mee te vallen en bij het ter plaatse komen van de 5331 betrof het een autobrand, die snel onder controle was. De hoogwerker werd daarop geannuleerd.

Dit alles gebeurde in de Hondstraat te Velddriel.

Een ambulance kwam ter plaatse, omdat een persoon rook had ingeademd. De politie was ook aanwezig, die onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

—————————————————————————–

WOENSDAG 19 AUGUSTUS

Brand verwoest grote schuur

Brand Hurwenen 2.jpg

Foto’s: MooiMaasdriel.nl/Bart Meesters

Rond 2.30 in de nacht naar woensdag kreeg de brandweer melding van een al uitslaande brand in Hurwenen. Hierop werd binnen de minuut middelbrand gemaakt door de meldkamer. Maasdriel-Oost met 2 tankautospuiten en de hoogwerker uit Neerijnen-West bestreden het vuur. De politie zette de Hurwenensestraat tijdelijk af.

Later werd ook nog Maasdriel-West opgeroepen met de watertransport, maar deze kon retour. De meetploeg uit Zaltbommel kwam nog een meting doen vanwege de rook die over Hurwenen trok.

Rond 5.00 gingen de hoogwerker en een TS retour post. Het nablussen met de 5332 ging nog tot 8.30 door vanwege de vele hooibalen die er ook opgeslagen lagen, en door middel van een shovel helemaal uitgereden moest worden.

hurwenen2—————————————————————————–

VRIJDAG 07 AUGUSTUS

Leegstaande woning uitgebrand

In de vroege ochtend van vrijdag, rond de klok van 5e kwam er een melding binnen van een voorbijganger die vuur zag uit een pand. Degene wist niet zo snel te vertellen welke straat het betrof. Daarop werd wel alvast gepiept zodat de brandweermensen konden opkomen.

Al snel werd duidelijk dat het in Velddriel was, in de Kapelstraat, naast de cafetaria. Maasdriel-Oost & Neerijnen-West met de hoogwerker gingen ter plaatse. Bij aankomst was de brand al uitslaand en viel er niks meer te redden. Het betrof een woning die al jaren leeg stond, vele bewoners klaagden er steen en been over, dat er niks aan gedaan werd door de gemeente. Nu staan er bouwhekken omheen en zal het pand hopelijk snel gesloopt worden.

Na een half uur werd het sein brandmeester gegeven, na kort nablussen kon iedereen weer huiswaarts keren.

De precieze oorzaak is niet bekend, brandstichting wordt niet uitgesloten.

—————————————————————————–

ZONDAG 02 AUGUSTUS

Nacontrole brandje dak

maasdr1

Rond 22.15 zondagavond werd Maasdriel-Oost opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Grote Inghweg in Kerkdriel.

Na meer informatie van de melder, was het brandje wat op het dak was (gelukkig) al geblust door de bewoner(s). Hierop ging de brandweer prio 2 ter plaatse voor nacontrole. Na een korte blik keerden alle mannen weer huiswaarts. De hoogwerker uit Tiel kwam niet ter plaatse.

Vorige week zondag was er ook een melding van een gebouwbrand in Kerkdriel, dit bleek een vuurkorf te zijn in de achtertuin van mensen. Dit werd door de achterburen aangezien als brand in een woning, door de spiegeling in het glas.

—————————————————————————–

JULI

—————————————————————————–

DINSDAG 14 JULI

Zoekactie op de waal bij Haaften

Een klein bootje met daarop een gezin van 4 personen kwam dinsdagavond rond 10e in de problemen op de waal bij Haaften.

De moeder was al langs de kant geraakt en waarschuwde de politie, waarop groots werd opgeschaald met diverse hulpdiensten. Waaronder in eerste instantie ook onze boot (5312) gealarmeerd werd. Enig probleem is wel dat onze boot niet de waal op mag dus we niet ter plaatse zijn gegaan. Neerijnen-Oost, Neerijnen-West, blusboot uit Tiel, politie, ambulance en rijkswaterstaat zochten mee naar de 3 personen die ergens rond moesten dobberen.

Tegen 11e kwam er melding dat het bootje gesignaleerd was bij Heesselt, vlakbij sluis St. Andries, 5 km verder. Alle personen zijn goed en veilig aan wal gebracht. Rijkswaterstaat heeft het bootje afgesleept.

—————————————————————————–

MAANDAG 13 JULI

Bouwkeet brand helemaal uit

In het holst van de nacht, rond 3 uur kwam er een melding binnen van een buitenbrand. Deze werd met spoed aangemerkt en het betrof een bouwkeet. Deze stond in de Sellikstraat in Velddriel, waar een huis in aanbouw is. De bouwkeet stond vrijstaand en gevaar voor uitbreiding was er niet.

Bij aankomst was deze al uitslaand, na een korte blussing en een klein uurtje later waren de mannen van Maasdriel-Oost weer terug op de post. De oorzaak van de brand is niet bekend.

—————————————————————————–

MAANDAG 06 JULI

Maasdriel-Oost schiet dierenasiel te hulp

Voor de 2e keer in een week tijd schiet de brandweer het dierenasiel in Bruchem te hulp. Ditmaal vanwege het vullen van emmers met water, omdat ze zelf geen water hadden. De dieren konden na het vullen weer genoeg drinken. In de middag was alles opgelost en kwam er ook weer water uit de kraan.

Vorige week ging brandweer Zaltbommel al langs bij het asiel om de daken en muren te koelen, het was toen meer dan 30C en dit zorgde voor enige verkoeling.

—————————————————————————–

DONDERDAG 02 JULI

2 grote branden op hetzelfde moment

MM1zuilichem

Schuur Zuilichem

Foto’s: Bart Meesters/MooiMaasdriel.nl

Midden in de nacht, rond 3.30 mocht de 5331 eruit voor kazerne Gameren te herbezetten. Er waren 2 branden tegelijk in de gemeente Zaltbommel, wat wilde zeggen dat de regio leeg was, en er geen dekking meer was met brandweervoertuigen/mensen.

Hierop werd Maasdriel-Oost gealarmeerd, tijdens het aanrijden kregen ze de melding dat ze prio 1 door mochten naar de Uilkerweg in Zuilichem. Om Zaltbommel en Neerijnen-West te assisteren bij een grote brand daar. Het betrof een (hooi)schuur. Na uren (na)blussen kon in de ochtend ook de rest naar huis.

Tegelijkertijd waren de korpsen Brakel, Gameren en Nederhemert druk bezig met een grote brand aan de Kooiweg in Brakel, wat ook een grote schuur betrof. Deze melding kwam een half uur eerder binnen. Ook deze brand is in de ochtend afgerond, er wordt bij beide branden uitgegaan van brandstichting.

MMBrakel1

Schuur Brakel

—————————————————————————–

JUNI

—————————————————————————–

DINSDAG 23 JUNI

Tilassistentie camping Maaszicht

IMG_0730

Rond 11.30 in de ochtend mochten de mannen van Maasdriel-Oost weer terugkomen naar de camping Maaszicht in Kerkdriel om assistentie te verlenen. Eerder in de ochtend mochten de hulpdiensten er al heen voor een reanimatie bij hetzelfde adres, helaas mocht hulp niet meer baten.

Een aantal uur later mocht de TS terug om de caravan gedeeltelijk open te knippen en tilassistentie te verlenen, omdat de persoon in een vrij kleine ruimte lag.

Na een uur was de klus geklaard en kon iedereen weer huiswaarts.

—————————————————————————–

ZONDAG 14 JUNI

Man met slok op beland in voortuin

01-DSC_1769

Foto: MooiMaasdriel.nl/Theo Pompen

Na 10e in de avond is een auto van de weg geraakt in Velddriel, waarop ook de brandweer is gealarmeerd. De auto belandde uiteindelijk na een paar flinke klappen in een voortuin aan de Provincialeweg. De bestuurder was even niet te vinden, waarna bleek dat hij in een huis verderop zat.

Er bleek alcohol genuttigd te zijn en de persoon is aangehouden. Een ambulance heeft deze persoon ter controle nog mee naar het ziekenhuis genomen. De ravage was enorm, waarbij het gelukkig veelal bij blikschade bleef.

—————————————————————————–

DONDERDAG 04 JUNI

Brandweer geeft les aan kleuters

Zwijsenschool 2015 (4)

Deze donderdagochtend is Maasdriel-Oost met een tankautospuit (TS) en bemanning afgereisd naar de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel. Elk jaar doet de school 2-maal een ontruimingsoefening en 1 daarvan i.s.m. de brandweer die assisteert.

Een rooksimulator en een (lotus)slachtoffer zorgden voor een realistisch scenario. Meer dan 650 leerlingen waren binnen een x-aantal minuten (na het alarm om 8.35) buiten op de verzamelplaatsen.

Daarna zijn alle kleuterklassen nog bezocht door enkele brandweermannen en op spelenderwijs kennis laten maken met de brandweer. Buiten mochten ze ‘spelen met water’ en de TS bezichtigen. Door het prachtige weer was dit voor iedereen een leuke en vooral leerzame ochtend.

Zwijsenschool 2015 (2)

—————————————————————————–

MEI

—————————————————————————–

WOENSDAG 27 MEI

Politie schakelt brandweer in

lange weistraat 003

Foto: MooiMaasdriel.nl/Trudy vd Zalm

In het buitengebied van Kerkdriel, in de Lange Weistraat heeft de politie vanmorgen de  hulp ingeschakeld van de brandweer. Om het openen van een aantal deuren, met het hydraulische gereedschap was dit binnen een half uur gebeurd.

Hier bleek een gestolen auto te staan in de loods(en), ook werden er onderdelen aangetroffen voor een hennepkwekerij. De politie heeft de spullen in beslag genomen, en doet verder onderzoek.

—————————————————————————–

DINSDAG 26 MEI

Val van hoogte

sluis St Andries 003

Foto’s: MooiMaasdriel.nl/Trudy vd Zalm

Ambulance en politie waren deze ochtend gealarmeerd voor een man die gevallen was in een ruim van een schip, van welke hoogte is niet bekend.  Dit alles gebeurde in de sluis St. Andries in Rossum.

Hierbij raakte de man gewond en zijn ook brandweer en traumaheli gealarmeerd voor assistentie. De brandweer had als taak ’tilassistentie’. Hierbij is een hoogwerker opgeroepen maar dit bleek later niet nodig, het schip voer uit de sluis, waar deze lag te wachten en meerde aan, zodat er via een steiger gewerkt en vervoerd kon worden. Een 2e ambu kwam ter plaatse met een vacuümmatras, om het vervoeren te vergemakkelijken.

Een klein uur later keerden de hulpdiensten weer terug. De persoon is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

sluis St Andries 033

—————————————————————————–

ZONDAG 24 MEI

Ongeval Hurwenen

hurne022405

Foto’s: MooiMaasdriel.nl/Bert vd Donk

Zondagmiddag omstreeks 14.15 gebeurde er een ernstig ongeval aan de Hurwenensestraat in Hurwenen. Hierbij is een auto van de weg geraakt tegen een duiker aan in de sloot, waarna hij omsloeg in een weiland, waarbij de auto op zijn kop terecht kwam.

Hierbij slingerde een persoon uit het voertuig (betrof een cabrio uitvoering), en de andere persoon zat nog in de auto. Bij aankomst is het slachtoffer gelijk uit zijn benarde positie gehaald en is eerste hulp verleend.

Meerdere ambulances, traumaheli en brandweer kwamen ter plaatse.

Beide slachtoffers zijn met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

hurne2405

—————————————————————————–

DONDERDAG 21 MEI

Wederom dodelijk ongeval Hedel

bmhedel3

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Korps Maasdriel-West heeft wederom een dodelijk ongeval deze donderdagavond, vanochtend al op de Maasdijk, ditmaal op de Achterdijk te Hedel. Een motorrijder is naar alle waarschijnlijkheid de macht over het stuur verloren en tegen een boom gebotst. De persoon overleed ter plaatse. De gealarmeerde hulpdiensten konden niks meer doen.

In eerste instantie werd gedacht dat de motor te water was gegaan. Waardoor ook het owr-team van Oost was gepiept, deze zijn even ter plaatse geweest, maar konden al snel weer terug.

Vanochtend kwam al een 38-jarige chauffeur om het leven die met een heftruck aan het lossen was uit zijn vrachtwagen, deze is door onbekende oorzaak van de dijk geraakt, waardoor de man eronder terecht kwam, hij bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Dit gebeurde aan de Maasdijk in Hedel.

hedeldo1

Foto: MooiMaasdriel.nl/Stephan van Rooij

—————————————————————————–

DONDERDAG 21 MEI

Auto te water in polder Hedel

Hedel 1.jpg

Foto: MooiMaasdriel.nl/Bart Meesters

Rond 10 uur in de ochtend werd Maasdriel-Oost gealarmeerd voor een auto te water, aan de Veldweg te Hedel. Korps Maasdriel-West, waar het gebied bij hoort waren nog met een nasleep van een dodelijk ongeval bezig, eerder in de ochtend. Hierbij mocht de TS en de boot van Oost voor onderzoek naar de Veldweg.

De politie wist niet of er nog iemand in zat. Dit bleek niet het geval, waarop de auto even later uit de brede sloot is getakeld en de politie het heeft afgehandeld. De auto bleek er al een tijdje in te liggen. De bestuurder is spoorloos.

—————————————————————————–

APRIL

—————————————————————————–

DONDERDAG 23 APRIL

Zakken gedumpt langs weg

mmhurne2

Foto: MooiMaasdriel.nl/Hannie vd Zalm

Donderdag net voor het middaguur is er een telefoontje binnengekomen op de meldkamer dat er een vreemd soort zakken langs de weg/in de sloot lagen. Dit was in de Jannestraat te Hurwenen. De politie kwam ter plaatse en ook de brandweer, die op onderzoek uitging.

Het wordt nog onderzocht maar het heeft er alle schijn van dat dit afvaldumping betreft met mogelijk chemicaliën. De brandweer kon verder weinig doen, de politie onderzoekt de zakken en het water in de sloot, waar mogelijk ook afval in is gedumpt in vloeibare vorm.

—————————————————————————–

WOENSDAG 15 APRIL

Groot drugslab ontmanteld

mmdrugslab1

Foto: Bart Meesters

Een groot drugslab is ontmanteld deze woensdag aan de Bommelsekade in Zaltbommel. Een speciaal team van de politie en brandweereenheden uit o.a. Zaltbommel & Culemborg brachten ondersteuning aan de eenheden die het vrij grote lab ruimde. Een ketel van maar liefst 700L stond er ook, wat een van de grootste vangsten tot nu toe is.

Dinsdagmiddag is het lab ontdekt en er moest een aantal uur gewacht worden om bepaalde producten te laten afkoelen om het opruimen te kunnen starten op een veilige manier.

Dit is woensdag zo goed als afgerond. Voor meer info en foto’s kijk je op MooiMaasdriel.nl.

—————————————————————————–

MAART

—————————————————————————–

ZONDAG 29 MAART

Vaardigheidstoetsen post Oost

mm1

Foto: MooiMaasdriel.nl

Een geslaagde dag was het zaterdag 28 maart voor de mensen van Maasdriel-Oost en alle overige die zich hier voor hebben ingezet. De vaardigheidstoetsen werden gehouden in Heerewaarden, waar 2 leegstaande woningen gebruikt mochten worden voor de toetsen. Weliswaar vergde dit veel voorbereiding, en op de dag zelf waren er tussen de 60-70 mensen actief met de wedstrijden bezig om het in goede handen te leiden.

Er kwamen in totaal 17 ploegen (korpsen) uit de provincies Flevoland en Gelderland om aan deze toetsen deel te nemen. De beste 2 gaan door naar de volgende ronde. 1 ploeg is gediskwalificeerd,  onderstaand de uitslag van de 16 die overbleven.

mm3

Uitslagen

Klasse 112 BAAN
1. VR-GELDERLAND-ZUID groep GAMEREN – 2
2. BRW GELDERLAND-MIDDEN groep OTTERLO
3. BRW GELDERLAND-MIDDEN groep ZWARTEBROEK
4. BRW NUNSPEET groep ELSPEET
5. BRW GELDERLAND-MIDDEN groep DE VALK
6. BRW-ELBURG groep ELBURG
7. VR-GELDERLAND-ZUID groep BEESD
8. VR-GELDERLAND-ZUID groep LIENDEN

Klasse TAS-HD BAAN
1. BRW-GELDERLAND-MIDDEN groep EDE CENTRUM
2. VNOG groep GROENLO
3. VR-GELDERLAND-ZUID groep BUREN-3
4. BRW-GELDERLAND-MIDDEN groep ELST
5. VR-GELDERLAND-ZUID groep LINGEWAAL ZUID
6. BRW-ACHTERHOEK-WEST groep STEENDEREN
7. VR-GELDERLAND-ZUID groep NEERIJNEN OOST
8. BRW-FLEVOLAND groep CREIL

mm2

Voor meer foto’s en videobeelden kijk je op de website van MooiMaasdriel.

Foto’s: MooiMaasdriel.nl

—————————————————————————–

MAANDAG 23 MAART

Auto brand helemaal uit

mm3

Foto: MooiMaasdriel.nl/Theo Pompen

Een auto is in de nacht van zondag op maandag volledig uitgebrand op de parkeerplaats bij de ingang van camping Maaszicht in Kerkdriel, gelegen aan de Maasbandijk. Toen de brandweer aan kwam stond de auto al in lichterlaaie. Deze werd geblust met water en schuim. Later bleek dat deze ook gestolen was, er zijn dan ook aanwijzingen dat brandstichting de oorzaak is.

Na ruim een uur keerden de lieden van post Oost terug naar de kazerne en hun warme mandjes. De politie onderzoekt de zaak.

mm3autobr

Foto’s: MooiMaasdriel.nl/Bart Meesters

—————————————————————————–

VRIJDAG 20 MAART

Kleine schuurbrand

 mm2

Foto: MooiMaasdriel.nl

Aan de Korte Valksestraat in Heerewaarden heeft afgelopen vrijdag tegen middernacht een kleine schuurbrand gewoed. Het was veelal smeulen en na kort blussen was het onder controle. Hoe het heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.

—————————————————————————–

DONDERDAG 19 MAART

Maasdriel-Oost organiseert vaardigheidstoetsen

kazerne1

Brandweerpost Maasdriel-Oost organiseert provinciale vaardigheidstoetsen op zaterdag 28 maart 2015. In bijgaand programmaboekje is vermeld welke ploegen hieraan deelnemen en hoelaat ze de vaardigheidstoetsen (v/h wedstrijden) spelen.

Hebt u zin om een kijkje te komen nemen bij een of meer van de deelnemende ploegen? Kom naar de brandweerkazerne, Steenbeemdstraat 11 in Kerkdriel. Daar krijgt u te horen waar de vaardigheidstoetsen gehouden worden. De ploegen zelf melden zich op de oude kazerne in Rossum.

Er zijn twee scenario’s: een klasse TS-112 en een klasse TS-HD (hogedruk). Van ons cluster neemt een ploeg van Gameren deel aan een vaardigheidstoets op de 112 baan. De ploeg van Gameren speelt om 8.50 uur en moet zich melden om 8.05 uur. Kijk voor meer informatie in het programmaboekje.

Programmaboekje provinciale vaardigheidstoetsen Maasdriel-Oost 28-03-2015

—————————————————————————–

WOENSDAG 4 MAART

Auto te water in Aalst

capreton1

Iets na 8e woensdagavond gebeurde er een ongeval op de Capreton in Aalst, hierbij waren 2 auto’s betrokken waarbij er een door de botsing het naastgelegen water is ingereden.

De man kon gelukkig door zijn dakraam naar buiten klimmen, waarbij de auto net tot onder het dak met water was gekomen. De brandweer van Gameren werd gealarmeerd en even later ook het OWR-team van Maasdriel-Oost, die de man van het dak hebben gehaald. Er vielen geen gewonden.

*OWR= oppervlakte-water-reddingsteam

capreton2

Foto’s: Digitaalburg/MooiMaasdriel.nl

—————————————————————————–

FEBRUARI

—————————————————————————–

VRIJDAG 20 FEBRUARI

Tijdelijke kazernering Wijchen

Een grote brand, waarbij 2 compagnies aan auto’s is ingezet (minimaal 16 TS-en) zorgde ervoor dat regio Nijmegen/Wijchen niet meer voldoende gedekt was bij een calamiteit.

Daarom werd rond 7.15 Maasdriel-Oost gepiept om naar kazerne Wijchen met een auto+bemanning te gaan, zodat de dekking weer gewaarborgd was. Tussen 8.00-10.00 stond de TS-5331 daar. Even later waren de mannen weer terug op post oost.

Het nieuwsitem over de brand zelf is te vinden op NU.nl.

—————————————————————————–

ZONDAG 8 FEBRUARI

Ongeval bij Esso in Velddriel

MMESSO1

Foto: MooiMaasdriel.nl

Rond de klok van 16.15 op zondagmiddag vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Provincialeweg te Velddriel, t.h.v. de Esso.

De persoon in het voertuig kon op eigen kracht uitstappen en is door het ambulancepersoneel onderzocht.

Een lantaarnpaal moest het ontgelden en is inmiddels verwijderd. Het was vooral materiële schade en de brandweer kon na korte tijd weer terug naar de post.

—————————————————————————–

JANUARI 2015

—————————————————————————–

DINSDAG 20 JANUARI

Auto raakt oververhit

hur2

Foto’s: MooiMaasdriel.nl

Dinsdagochtend rond de klok van half 11 was er een melding van een voertuigbrand in de Groenestraat te Hurwenen. Een leenauto was oververhit geraakt en is wat gaan roken, eenmaal ter plaatse hebben de mannen een controle gedaan en het oververhitte deel gekoeld met water. Na een korte inzet keerden de 5331 weer terug naar de post.

Even daarvoor was er nog een (til)assistentie in Rossum, ook dit was een korte inzet waarvoor de ambulance onze hulp had ingeroepen.

hur3

—————————————————————————–

MAANDAG 19 JANUARI

Kerkdriel grootste risico op brand in regio

risicoprofiel

Kaart branden regio (afg. jaren)

Dat blijkt uit het onlangs verschenen brand- en hulpverleningsprofiel van de  veiligheidsregio Gelderland-Zuid. 

Daaruit blijkt dat Kerkdriel hoog scoort, en een groter risico op brand heeft dan bijvoorbeeld in Zaltbommel & Neerijnen. De grootste oorzaken hiervan zijn de jachthavens, camping en de huisvesting van vele arbeidsmigranten. Waarbij soms vele mensen op 1 kamer leven en de regels niet altijd nageleefd worden.

De veiligheidsregio wil dat dit risicoprofiel ook een rol gaat spelen. Nu is dat vooral huisvesting, materieel en personele bezetting dat gebaseerd is op aanrijtijden.

In de loop van februari zal er een toelichting komen voor de brandweerlieden van post Oost, op dit verhaal wat in de media verscheen. Ook zal dan het (nieuwe) dekkingsplan toegelicht worden.

—————————————————————————–

ZONDAG 11 JANUARI

Meldingen stormschade

IMG-20150110-WA0004

Fotocollage uitruk stormschade Velddriel

De wind blies afgelopen dagen hard door, en dat zorgde voor de nodige schade/bomen die omvielen. Op 9 januari in de late avond viel er een grote tak van een boom in de Benedictastraat in Kerkdriel. De politie surveilleerde en stuitte hierop en alarmeerde de brandweer.

Een dag later, op zaterdag waren er ook forse windstoten en dat zorgde voor een boom over de weg in het buitengebied van Velddriel (zie foto), waarna even later in Hurwenen een auto doelwit was van een aantal takken. De brandweer heeft bij beide meldingen de zaak afgehandeld.

Als laatste kwam er rond 12.30 nog een melding binnen van een mogelijke instorting van een leegstand pand aan de Hoenzadrielsedijk in Hoenzadriel. Eenmaal ter plaatse een controle gedaan, de brandweer kon verder niks betekenen en de gemeente is hierop in kennis gesteld.

—————————————————————————–

ZATERDAG 3 JANUARI

Brand in woonwijk Kerkdriel

NewsItemImage122089

In de vooravond is er brand uitgebroken in de Katarijnehof in Kerkdriel. Hierbij zou sprake zijn van een brand onder een overkapping die doorgeslagen was naar de berging van de buren. 2 gedeelten van 2 verschillende woningen hadden (flinke) schade opgelopen. Doordat beide gebouwen dicht tegen elkaar stonden en tegen de woonhuizen aan was er direct gevaar voor uitbreiding.

Daardoor werd er opgeschaald naar middelbrand, waarbij de 2e TS van Maasdriel-Oost ook ter plaatse kwam, samen met de OVD. Een ambulance die opgeroepen zou zijn, was niet nodig, en is ook niet ter plaatse gekomen. Er waren geen gewonden.

De oorzaak van de brand is niet bekend, de schade aan de woningen is bespaard gebleven, waarbij iedereen in zijn eigen huis kon blijven.

Anderhalf uur later waren beide tankautospuiten weer ingepakt, en keerden terug naar de kazerne. Salvage is de schade komen meten en zal de mensen hierbij helpen.

NewsItemImage122093

—————————————————————————–

DONDERDAG 1 JANUARI

Brand coniferen

brand heerewaarden 020.JPG

HEEREWAARDEN – Onvoorzichtigheid met vuurwerk of iets anders, de oorzaak is nog onbekend. Donderdagavond heeft een flinke brand geleid dat een 5 meter lange grote heg in vlammen op ging, die vlakbij het huis stond.

Overburen dachten dat het mistig was geworden, maar i.v.m. oud en nieuw zijn zij voor de zekerheid gaan kijken. De eigenaren waren niet thuis. De brandweer werd meteen opgeroepen om de brand te blussen. Na een korte inzet was deze geblust en keerde de 5331 weer terug naar de post.

BRON: MooiMaasdriel.nl

—————————————————————————–

DONDERDAG 1 JANUARI

Rustige jaarwisseling

Maasdriel-Oost heeft een rustige oudejaarsavond/nieuwjaarsnacht beleefd. 1 melding kwam binnen in de avond waar een afvalbrand moest worden uitgemaakt op de Ipperakkeren. Een 2e melding was net na middernacht voor een kleine afvalbrand aan de Kerkstraat, beide meldingen in Kerkdriel en op verzoek van de politie. De meldingen waren snel afgehandeld en iedereen kon weer snel huiswaarts keren.

—————————————————————————–

DECEMBER

—————————————————————————–

DINSDAG 23 DECEMBER

Wederom ongeval voor Maasdriel-Oost

tst1

Voor de 3e keer in een aantal dagen tijd werd brandweer Maasdriel-Oost opgeroepen voor een ongevalsmelding. Ditmaal in de Teisterbandstraat in Kerkdriel. De buurtbus is tegen een woonhuis gereden en veroorzaakte vooral materiële schade. De chauffeur is lichtgewond geraakt. Passagiers zaten niet in de bus op dat moment.

Ook een traumaheli en de HV uit Zaltbommel waren opgeroepen maar zijn niet ter plaatse gekomen. Voor de brandweer viel er weinig te doen, en konden weer snel terug huiswaarts.

—————————————————————————–

MAANDAG 22 DECEMBER

Ongeval met beknelling N831

mm1

Iets na 7e in de ochtend ging de pager van Maasdriel-Oost, voor de 2e keer in 2 dagen een ongeval met beknelling in Velddriel. Ook het MMT was gealarmeerd en kwam ter plaatse.

Ditmaal op de Provincialeweg (N831), tussen de Grote Inghweg/Hoorzik. Een frontale aanrijding, in eerste instantie was de melding voertuig te water, bij het ter plaatse komen bleek dit een vrij ondiepe sloot te zijn. Wel zat er 1 persoon bekneld in het voertuig wat in de sloot lag. Deze moest bevrijdt worden, dit nam enige tijd in beslag. De persoon is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bus raakte lichtgewond.

De weg werd een tijdje afgezet tussen Alem en Velddriel. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

mm2

—————————————————————————–

ZATERDAG 20 DECEMBER

Auto rijdt tuin in

word1

Net na middernacht kwam er een melding binnen bij de 112-centrale van een eenzijdig ongeval op de Wordenseweg te Velddriel. Hierbij zou 1 iemand nog in de auto zitten, mogelijk bekneld.

Daarop zijn ambulance, politie en brandweer ter plaatse gekomen. De jongeman was goed bij kennis, hij is door de brandweer bevrijdt, de auto zat aan de rechter-zijkant helemaal in  elkaar, waardoor de persoon niet meteen de auto uit kon. Hij is lichtgewond naar het ziekenhuis vervoerd. 

De man, afkomstig uit Kerkdriel is de macht over het stuur verloren en zo over het fietspad in de tuin van een van de bewoners tegen een boom tot stilstand gekomen. De bewoners zijn goed geschrokken, vorig jaar nog kwam er bij de buren ook een auto in de tuin tot stilstand.

word1

Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

—————————————————————————–

WOENSDAG 10 DECEMBER

Brand in leegstaand pand

IMG-20141210-WA0009  IMG-20141210-WA0010

Woensdag in het begin van de avond is er brand ontstaan in een leegstaand pand/boerderij, op de Rooijensestraat in Hoenzadriel. De meldkamer maakt middelbrand vanwege de omvang van het pand, mogelijk was deze al uitslaand.

Bij aankomst van de 1e TS bleek dit (nog) niet zo te zijn. De 2e TS + de hoogwerker van Neerijnen-West arriveerde vrij snel daarna. Door het snelle handelen is het pand grotendeels gered en is het niet uitslaand geworden. Wel was er vrij veel rookontwikkeling.

Na zo’n 2 uur keerde ook de 5331 weer terug naar de post.

—————————————————————————–

NOVEMBER

—————————————————————————–

WOENSDAG 12 NOVEMBER

Vele hulpdiensten in touw

112mm

Iets voor 4e deze middag kwam er een melding binnen op de meldkamer ambulance. Er zou een persoon in een appartementencomplex zijn die ‘onwel’ was geworden. Later werd duidelijk dat er iemand een persoon had zien liggen in de lift(schacht) van het complex.

Hierop werd er direct opgeschaald en werden er diverse politie-eenheden gealarmeerd, zo ook de brandweer + OVD. Deze waren snel ter plaatse en deden nader onderzoek bij en in de lift(schacht).

Er werd niks of niemand aangetroffen. De hulpdiensten keerden weer terug.

—————————————————————————–

WOENSDAG 5 NOVEMBER

Auto van collega brand helemaal uit

auto1

Foto’s: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Iets na half 1 in de nacht ging de pieper voor korps oost. Een autobrand in de Terwindthof te Kerkdriel. Bij aankomst bleek dat de auto niet meer te redden was en al in lichterlaaie stond.

Het was extra schrikken voor de meesten, omdat dit van een collega brandweerman was van het korps. Deze moest dan ook helaas toekijken hoe de collega’s het snel onder controle kregen. Enkele ruiten van de woning waren al gesprongen, omdat de auto op de oprit stond pal naast de woning.

Politie & brandweer waren snel ter plaatse, en het incident was snel meester.

auto2

—————————————————————————–

ZATERDAG 1 NOVEMBER

Brandweer komt aan bij melding Kerkdriel

Een melding zaterdagmiddag omstreeks 15.30 voor de mannen & vrouw voor Maasdriel-Oost. De ambulance had assistentie nodig vanwege een persoon dat naar beneden getild moest worden. Dit betrof een PRIO 1 melding in de Johannahof te Kerkdriel.

Welke is gefilmd door een omstander, zo zien we het ook eens van de andere kant. Na een minuut of 10 keerde ze weer terug naar de kazerne en maakte het korps zich op voor een gezellige kienavond.

Veiligheidsregio GLD-Zuid